Η πολίστρια Ντένια Κουρέτα έσωσε από πνιγμό 3 ηλικιωμένους: «Τους ζήτησα να πιαστούν από το πόδι μου»

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν τρεις λουόμενοι στην Πάτρα, το μεσημέρι της Παρασκευής (7/5). Οι τρεις ηλικιωμένοι κινδύνευσαν σοβαρά να πνιγούν όταν παρασύρθηκαν από ρεύματα στην περιοχή του Δημορρηγόπουλου στο Ρίο. Για καλή τους τύχη άκουσε τις φωνές τους η πολίστρια Ντένια Κουρέτα, που τυχαία βρισκόταν στην περιοχή. Η αθλήτρια έπεσε στη θάλασσα και κατάφερε να τους σώσει.

Παρασύρθηκαν από τα ρεύματα

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, ένας ηλικιωμένος που κολυμπούσε παρασύρθηκε από τα ρεύματα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Την ίδια στιγμή δύο ηλικιωμένοι, βούτηξαν για να βοηθήσουν τον άνδρα. Ωστόσο οι δυνάμεις τους φαίνεται ότι τους εγκατάλειψαν.

Τα λεπτά περνούσαν και οι φωνές για βοήθεια δυνάμωναν.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από την Πατρινή πολίστρια Ντένια Κουρέτα, που περνούσε εκείνη τη στιγμή από την περιοχή μαζί με τη μητέρα της.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, η νεαρή αθλήτρια βούτηξε στη θάλασσα και βοήθησε τους ηλικιωμένους να βγουν στη στεριά.

«Τους ζήτησα να πιάσουν το πόδι μου και τους έβγαλα στα ρηχά»

Η ίδια η πολίστρια αφηγήθηκε το περιστατικό στο sportin.gr:

«Ολα ξεκίνησαν όταν ένας ηλικιωμένος παρασύρθηκε στα βαθιά, από πολύ δυνατά ρεύματα. Κουράστηκε δεν μπορούσε να γυρίσει και καλέσε σε βοήθεια. Εσπευσαν να τον συνδράμουν δύο γυναίκες που κι αυτές όμως παρασύρθηκαν.

Εκείνη την ώρα τους άκουσα και βούτηξα αμέσως. Γρήγορα βρέθηκα κοντά τους. Τους καθησυχασα ότι γνωρίζα και θα τους βοηθησε, αρκεί να ηρεμούσαν. Ζήτησα πρώτα από τον άνδρα και μετά από τις γυναίκες να πιαστούν από το πόδι μου – αλυσίδα. Ξεκίνησα να κολυμπώ πρόσθιο για να τους μεταφερω προς τα έξω, αλλά τα δυνατά ρεύματα το έκαναν δύσκολο. Αναγκαστικά άλλαξα στιλ, σε ελεύθερο και τελικά τα κατάφερα!

Και οι τρεις βγήκαν στη στεριά χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ αμέσως μετά έφτασε και περιπολικό της ΕΛΑΣ.. Ηταν όλοι τους καλά!».

πηγη: thetoc.gr