Ψυχολογική πίεση ή προειδοποίηση για το τι πρόκειται να συμβεί;

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τους Ουκρανούς αμάχους να απομακρυνθούν από την πόλη του Κίεβο και πολλοί είναι εκείνοι που αυτή η δήλωση-κάλεσμα έχει διπλό νόημα.

Όπως αναφέρει η Ρωσική πλευρά οι κάτοικοι μπορούν να το κάνουν παίρνοντας τον αυτοκινητόδρομο προς το Βασίλκοφ, μια πόλη που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, υποστηρίζοντας ότι «αυτή η κατεύθυνση είναι ανοιχτή και ασφαλής».

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει η Ρώσικη πλευρά κάνει έναν ακόμα ψυχολογικό πόλεμο προς την Ουκρανία, για άλλους βέβαια δεν είναι τόσο μπλόφα όσο φαίνεται.

Η δήλωση αυτή ήρθε τη Δευτέρα την ώρα που η Ουκρανική και η Ρωσική αντιπροσωπεία πρόκειται να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες στη Λευκορωσία.

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε σε δημόσια ομιλία, από το Κίεβο, ότι είχε μικρές προσδοκίες για τις διαπραγματεύσεις. Η χώρα του δεν σκοπεύει να παραδοθεί, πρόσθεσε.

Για την ιστορία πάντως το Κίεβο ήταν μια απο τις πρωτεύουσες της Ρωσίας και αυτό έγινε το 882 έως και το 1243 όταν ο ο βασιλιάς Όλεγκ μεταφέρει την πρωτεύουσα των Ρώσων στο Κίεβο απο το Νόβγκοροντ.

Στον 10ο αιώνα οι Ρώσοι εκχριστιανίζονται από τους Βυζαντινούς, ενώ το 1243 η πρωτεύουσα θα μεταφερθεί στο Βλαντίμιρ, πάνω από 1.500 χιλιόμετρα βορειότερα, λόγω των μογγολικών εισβολών.

Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να γίνει ένας βομβαρδισμός στο Κίεβο, τα θέματα είναι πολλά και για τις δύο πλευρές και θα γίνουν δυσκολότερα μετά και την αντίδραση της Δύσης.

Σε τέτοιες καταστάσεις όμως δεν θα πρέπει κανένας να αποκλείσει ακόμα και βομβαρδισμό, άλλωστε για να λέμε όλες τις αλήθειες, το ΝΑΤΟ έτσι κατέστρεψε την Γιουγκοσλαβία.

Πηγή: tvfreaks.gr