Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για τέταρτη ημέρα με βαρύ φόρο αίματος και από τις δυο πλευρές με τον ρωσικό στρατό να έχει έχει φτάσει μέχρι το Κίεβο και τους ουκρανούς να αντιστέκονται σθεναρά.

Το Κίεβο φλέγεται πάνω από 24 ώρες ενώ και η Ελλάδα θρηνεί απώλειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς δέκα ομογενείς έχουν χάσει τη ζωή τους. Έξι στο Σαρτάνα και 4 στο Μπουχάς.

Η Ουκρανία συμφώνησε να παρευρεθεί στις διαπραγματεύσεις στο Γόμελ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Λευκορωσία, η Ουκρανία συμφώνησε να παρευρεθεί στις διαπραγματεύσεις στο Γόμελ. Η συγκεκριμένη είδηση, στην οποία θα συζητηθεί και η κατάπαυση πυρός, ήρθε λίγο πριν εκπνεύσει η ρωσική διορία στους Ουκρανούς.

Λιγα λεπτά νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του στο δίκτυο Telegram, ότι μίλησε με τον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, αφότου το Κίεβο απέρριψε τη διεξαγωγή συνομιλιών στο Μινσκ, κατηγορώντας το ότι επιτρέπει σε ρωσικά στρατεύματα να περνούν από την επικράτειά του.

Παράλληλα, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Ναφτάλι Μπένετ με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, με τους δύο άντρες να συζητούν για την κατάσταση μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας.

Ο Πούτιν κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι δεν «άδραξε την ευκαιρία» των διαπραγματεύσεων, που θέλει να διεξαχθούν στη Λευκορωσία, χώρα απ’ όπου η Ρωσία ξεκίνησε ένα μέρος της επιχείρησης εισβολής της εναντίον της Ουκρανίας.

«Η ρωσική αντιπροσωπεία βρίσκεται στην πόλη της Λευκορωσίας Γκόμελ και είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους του Κιέβου. Εκείνοι, επιδεικνύοντας ασυνέχεια, δεν έχουν αδράξει αυτήν την ευκαιρία μέχρι τώρα», δήλωσε ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα με τον με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με τη ρωσική προεδρία, ο Ναφτάλι Μπένετ «πρότεινε να μεσολαβήσει το Ισραήλ για την παύση των εχθροπραξιών». Από την πλευρά του, το γραφείο του Ισραηλινού ηγέτη ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου ότι «οι δύο άνδρες συζήτησαν την κατάσταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Νωρίτερα σήμερα, ο βοηθός του Βλαντιμίρ Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι εγγυήθηκε για την ασφάλεια της ουκρανικής αποστολής, σε περίπτωση που βρεθεί στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις. Επιπροσθέτως, ανέφερε πως η ρωσική αντιπροσωπεία έχει ήδη φτάσει στην πόλη Γόμελ και θα περιμένει την απάντηση των Ουκρανών μέχρι τις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας).

Πηγή : newsbomb.gr