Το Πολεμικό Ναυτικό απαντάει στον «υποβρύχιο» πόλεμο των Τούρκων με το υποβρύχιο «Παπανικολής»
Www.true.gr

Το Πολεμικό Ναυτικό απαντάει στον «υποβρύχιο» πόλεμο των Τούρκων με το υποβρύχιο «Παπανικολής»

Το Πολεμικό Ναυτικό έστειλε ένα από τα κορυφαία υποβρύχιά του στην Σύμη το πρωί της Κυριακής ενώ επιχειρούσε σε αποστολή προσομοίωσης εύρεσης και αντιμετώπισης τουρκικών υποβρυχίων τα οποία στο τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν κατακλύσει το Αιγαίο πραγματοποιώντας ασκήσεις αποκοπής των ελληνικών νησιών από την ελληνική ενδοχώρα.

Πρόκειται για να ελληνικό υποβρύχιο «Παπανικολής», το οποίο περιπολεί στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Το υποβρύχιο παρέμεινε στο παλαιό λιμάνι του νησιού για περίπου μια ώρα και στην συνέχεια καταδύθηκε στο βυθό του Αιγαίου για να συνεχίσει την αποστολή του προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η Άγκυρα έχει ξεκινήσει έναν ιδιότυπο υποβρύχιο πόλεμος στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο τους τελευταίους δύο μήνες.

Όμως αν προσέξει κανείς την γενική εικόνα δείχνει πως μεθοδικά η Τουρκία προετοιμάζεται για μείζον πολεμικό επεισόδιο.

Πρώτη φορά ασκεί τόσο έντονη υποβρυχιακή δραστηριότητα που σημαίνει ότι εξασκεί σχέδια αποκοπής των ελληνικών νησιών από την αποστολή βοήθειας και ενισχύσεων από την ενδοχώρα. ​


Σημειώνεται ότι η Άγκυρα ζήτησε να μην συμπεριληφθούν στον Παρμενίωνα, την μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, τρία ελληνικά νησιά: Σαμοθράκη, Ικαρία και Κάρπαθο!

Σε δημοσίευμά της κυριακάτικης Real News , αναφέρεται ότι μόνο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου η Άγκυρα προχώρησε σε μια σειρά άκρως προκλητικών και εχθρικών ενεργειών εναντίον της Ελλάδας:

•Με έκδοση σημάτων SUBNOTE που εξέδωσε η τουρκική διοίκηση υποβρυχίων ανακοίνωσε την ανάπτυξη τριών υποβρυχίων της (SAKARYA,INONOU ,MART) από τις 14 ως τις 21 Οκτωβρίου σε περιοχές που εμπόδιζαν ελληνικό υποβρύχιο να προσεγγίσει σε κατάσταση κατάδυσης τα νησιά Χίος, Ψαρά ,Αντίψαρα και Λέσβο!

•Με τα ίδια σήματα SUBNOTE αγνοεί προκλητικά ακόμη και την περιοχή του πεδίου βολής Άνδρου.


•Τα δύο από τα τρία τουρκικά υποβρύχια το SAKARYA και το Inonou κινήθηκαν εν καταδύσει μεταξύ Τήλου και Χάλκης παραβιάζοντας την αβλαβή διέλευση η οποία επιβάλλει να πλέουν εν αναδύσει.

•Η Τουρκία έστειλε ακόμη ένα υποβρύχιο το GURT σε θαλάσσιες περιοχές του Καστελόριζου και της ανατολικής Μεσογείου με στόχο να εμποδίσει την προσέγγιση ελληνικού υποβρυχίου στη Μεγίστη , το διάστημα 18-20 Οκτωβρίου!

•Ένα ακόμη υποβρύχιο το PREVEZE βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή που εμπόδιζε την πορεία ελληνικού υποβρυχίου προς την Κύπρο.

ΠΗΓΗ: hellastimes.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr