Πιτυρίδα Τέλος... Κάντε Αυτά τα Πράγματα στα Μαλλιά σας και Εξαφανίστε Την Πιτυρίδα για Πάντα
Www.true.gr

Πιτυρίδα Τέλος… Κάντε Αυτά τα Πράγματα στα Μαλλιά σας και Εξαφανίστε Την Πιτυρίδα για Πάντα

Πάνω από το 50% του πληθυσμού υποφέρει από πιτυρίδα. Μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία, ωστόσο, είναι πιο πιθανό όταν ένα άτομο είναι 20-30 ετών.

Αυτή η πάθηση μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία, τριχόπτωση και να επηρεάσει αρνητικά την αυτοπεποίθηση.

Έτσι, σκεφτήκαμε να σας δείξουμε κάποιους αποτελεσματικούς και φυσικούς τρόπους να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα.

1. Έλαιο από δέντρο τσαγιού

Το λάδι αυτό μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση του κρανίου σας λόγω των αντιβακτηριακών και αντιμυκητιακών ιδιοτήτων του.

Βάλτε 8-10 σταγόνες από το έλαιο σε ένα μπουκάλι σαμπουάν με 200 ml. Πλύντε τα μαλλιά σας κανονικά αλλά αφήστε το σαμπουάν για λίγο στα μαλλιά σας πριν το ξεπλύνετε. Μετά ξεπλύντε καλά.

2. Μηλόξιδο

Οι αντιμυκητιακές ιδιότητες του αφιλτράριστου και οργανικού μηλόξιδου μπορούν να θεραπεύσουν από την πιτυρίδα. Θα αλλάξει το pH του κρανίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπτυχθούν οι μύκητες.

Ανακατέψτε μηλόξιδο με νερό σε αναλογία 1:1. Αφού πλύνετε τα μαλλιά σας, βάλτε το μείγμα πάνω τους ενώ είναι ακόμα βρεγμένα. Κάντε μασάζ με το μείγμα στο κρανίο σας και αφήστε το για 15 λεπτά πριν ξεπλύνετε.


3. Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες που βοηθούν στην θεραπεία της πιτυρίδας. Επίσης περιέχει λαουρικό, καπρυλικό και καπρικό οξύ, με αποτέλεσμα να θρέφει τα φθαρμένα μαλλιά.

Ζεστάνετε μία αρκετή ποσότητα λαδιού σε ένα μπολ. Τρίψτε το λάδι στο κρανίο και τα μαλλιά σας για 5 λεπτά. Αφήστε το για όλο το βράδυ. Το πρωί, ξεπλύντε τα μαλλιά σας με το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε συνήθως.

4. Ωμό μέλι

Το μέλι έχει πάρα πολλά οφέλη στην ωμή του έκδοση. Ενυδατώνει τα μαλλιά και τα θρέφει. Εκτός από αυτό, έχει βιταμίνες A, B, C, D, E και σύμπλεγμα-Β καθώς και ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο κλπ. Έτσι, κάνει πολύ καλό ενάντια στην πιτυρίδα.

Πλύντε τα μαλλιά σας. Διαλύστε το μέλι (90% μέλι και 10% νερό.) Τρίψτε το στο κρανίο σας για 3-5 λεπτά και αφήστε το για μερικές ώρες. Μετά, ξεπλύντε με νερό.

5. Μαγειρική σόδα


Εκτός από το να κάνει απολέπιση και να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, η μαγειρική σόδα έχει και πολύ καλές αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Επειδή είναι και αλκαλική στην φύση της, βοηθάει στην ρύθμιση του pH στο κρανίο.

Βάλτε καλής ποιότητας μαγειρική σόδα στο σαμπουάν σας και χρησιμοποιήστε το όπως συνήθως. Συνδυάστε το με μηλόξιδο, βάλτε το μείγμα στα μαλλιά σας και μετά ξεπλύντε.

Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και ροδόνερο, να το βάλετε στα μαλλιά σας για 2-3 λεπτά και μετά να ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Προσοχή, να μην βάλετε την μαγειρική σόδα κατευθείαν πάνω στο δέρμα.

6. Λεμόνι

Το λεμόνι είναι η πιο γνωστή, συνηθισμένη και προσιτή θεραπεία για την πιτυρίδα. Εξισορροπεί το pH στο κρανίο και σταματάει την φαγούρα. Επίσης βοηθάει στην απομάκρυνση του επιπλέον λαδιού από τα μαλλιά ενώ μειώνει την εξάπλωση των μυκητών που προκαλούν πιτυρίδα.

Βάλτε χυμό λεμονιού στο κρανίο σας. Αφήστε το για 35-40 λεπτά. Ξεπλύντε με νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συνδυασμό λεμονιού με μέλι ή με νερό.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr