Πιστός σκύλος έμεινε φύλακας στα ερείπια του σπιτιού του αφεντικού του για έναν ολόκληρο μήνα

Ένας σκύλος ο οποίος επιβίωσε από τις φονικές πυρκαγιές στη Βόρεια Καλιφόρνια φύλαγε τα ερείπια του σπιτιού του αφεντικού του, έναν ολόκληρο μήνα έπειτα από το τραγικό συμβάν.

Ο Madison περίμενε το αφεντικό του έξω από το ερειπωμένο σπίτι της στο Paradise.

Στην Andrea Gaylord επιτράπηκε να επιστρέψει σπίτι της μόλις την τρέχουσα εβδομάδα. Το είχε εγκαταλείψει στις 8 Νοεμβρίου μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά η οποία ισοπέδωσε την πόλη των 27.000 κατοίκων.

Η Shayla Sullivan, διασώστρια ζώων, βρήκε τον σκύλο ζωντανό μερικές μόλις ημέρες έπειτα από την πυρκαγιά. Είπε ότι ήταν ανήσυχος και ότι κρατιόταν σε απόσταση.

Η ίδια του πήγαινε φαγητό και νερό σε τακτά διαστήματα έως την επιστροφή της Andrea Gaylord. Η διασώστρια βοήθησε και στην εύρεση του άλλου σκύλου του σπιτιού, Miguel, που μεταφέρθηκε λανθασμένα σε καταφύγιο δεκάδες χιλιόμετρα μακριά.


«Αν όσοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους δεν μπορούν να γυρίσουν εκεί, θα είμαι εγώ εδώ και δεν θα αφήσω τα ζώα τους μέχρι να μπορέσουν να γυρίσουν», σημείωσε η Shayla Sullivan.

Τα σκυλιά επανενώθηκαν την Κυριακή. Η Gaylord τόνισε ότι δε μπορούσε να έχει καλύτερο κατοικίδιο. «Φανταστείτε πόσο πιστός είναι, άντεξε τις χειρότερες συνθήκες και παρέμεινε εδώ».Δείτε την σχετική ανάρτηση:

πηγή