Με ποιο όνομα θα εμφανίζεται στο ψηφοδέλτιο το Τζέισον Αντιγόνη!
Www.true.gr

Με ποιο όνομα θα εμφανίζεται στο ψηφοδέλτιο το Τζέισον Αντιγόνη!

Υποψήφιο με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου θα είναι στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου το Τζέισον Αντιγόνη, όπως είναι ευρέως γνωστό. Όμως ποιο θα είναι το ονοματεπώνυμο με το οποίο θα εμφανιστεί στο ψηφοδέλτιο;

Ως γνωστόν, το Τζέισον Αντιγόνη έχει δώσει μεγάλο αγώνα για να διεκδικήσει το δικαίωμά του να μην κατηγοριοποιείται σε κανένα φύλο, ζητώντας δίπλα από το βαπτιστικό του όνομα στην ταυτότητά του να αναγράφεται και το όνομα Αντιγόνη, και είχε δικαιωθεί από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.

Όπως προκύπτει από την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού της Ρένας Δούρου για την περιφέρεια Αττικής, το όνομα που θα αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο θα είναι: Δούσης Ιάσων (Τζέισον Αντιγόνη). Δηλαδή, το πραγματικό ονοματεπώνυμό του, με το όνομα «Τζέισον Αντιγόνη» σε παρένθεση. Έτσι, οι ψηφοφόροι που θα θελήσουν να του δώσουν την ψήφο τους δεν θα μπερδευτούν, παρότι λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το πραγματικό του ονοματεπώνυμο.


Το βιογραφικό του Τζέισον Αντιγόνη

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών. Αποφοίτησε από το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και την δραματική σχολή της Ρούλας Πατεράκη. Είναι τελειόφοιτος του διεπιστημονικού μεταπτυχιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και ανθρώπινα δικαιώματα» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του University College London. Εκλέχθηκε εκπρόσωπος των φοιτητών. Το θέμα της διπλωματικής εργασίας του είναι οι βίγκαν φεμινίστριες της Αθήνας. Διευθύνει τον εκπαιδευτικό οργανισμό Perugia-Τίνα Ζωγοπούλου. Εξέδωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σειρά βιβλίων εκμάθησης για τις περισσότερες από τις ευρέως ομιλούμενες γλώσσες του κόσμου. Δραστηριοποιείται στον ακτιβισμό για τα ανθρώπινα και ζωικά δικαιώματα. Είναι το πρώτο άτομο στην Ελλάδα που αιτήθηκε την πλήρη διαγραφή της καταχώρησης φύλου από τα νομικά του έγγραφα. Έζησε κι εργάστηκε για δύο έτη στο Λονδίνο. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

πηγη: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr