Ποιο είναι το "μαγικό" υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα φιδάκια ;
Www.true.gr

Ποιο είναι το «μαγικό» υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα φιδάκια ;

Δες ποιο είναι το μαγικό υλικό.

Κάθε καλοκαίρι έχουμε τα ίδια θέματα. Τα κουνούπια «ξυπνάνε» και κάθε φορά που βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο πρέπει να βιώνουμε τον πόλεμο για να μην μας τσιμπήσουν.

Σε κάθε κήπο λοιπόν που είμαστε καλεσμένοι συνήθως έρχεται και παρέα το κλασικό εικονογραφημένο αντικουνουπικό φιδάκι, το οποίο βρίσκεται πλάι μας προκειμένου να τα κρατάει μακριά μας.

Από τι είναι όμως φτιαγμένο αυτό το φιδάκι; Η απάντηση στο παρακάτω άλμπουμ:

Κατά κανόνα παρασκευάζεται από μία αποξηραμένη σκόνη πύρεθρου και συνήθως η καύση αρχίζει από το εξωτερικό άκρο της σπείρας και προχωράει με αργούς ρυθμούς προς το κέντρο.


Είναι φθηνό και εύκολο στη χρήση, ενώ η διάρκειά του υπολογίζεται γύρω στις 8 ώρες.

Παρά τις βελτιώσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι ο καπνός που παράγεται από την καύση μίας σπείρας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός για την υγεία.
Υπολογίζεται ότι ένα φλεγόμενο πηνίο παράγει την ίδια ποσότητα σωματιδίων που παράγουν 75-137 αναμμένα τσιγάρα και εκπέμπει τόση φορμαλδεΰδη όση απελευθερώνεται από 51 τσιγάρα.

Πολλοί έχουν συνδέσει τη χρήση του με τον καρκίνο του πνεύμονα, η χρήση όμως του εν λόγω εντομοαπωθητικού από έμπειρο κατασκευαστή δεν εγκυμονεί ιδιαίτερους κινδύνους.

Πηγή : ratpack.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr