Ποινή μαμούθ: Δάσκαλος καταδικάστηκε σε 60 χρόνια κάθειρξη για σεξουαλική πανενόχληση μαθητριών σε σχολείο της Αθήνας

Οι περιγραφές ήταν τουλάχιστον σοκαριστικές με αποτέλεσμα το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο να τον απολύσει οριστικά από τις τάξεις των εκπαιδευτικών, ενώ από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδικάστηκε σε κάθειρξη 60 ετών (εκτείει ποινή ήδη 25 ετών) για αποπλάνηση (τελεσμένη και απόπειρα) κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση 10 ανηλίκων μαθητριών. Έχει ασκήσει έφεση και πρόκειται να εκδικαστεί.

Τώρα ζητάει από την Δικαιοσύνη να ακυρωθεί η απόλυσή του, καθώς ευελπιστεί ότι σε δεύτερο βαθμό να αθωωθεί, καθώς η καταδίκη του στηρίζεται σε μυθοπλασίες και σε φαντασιώσεις των μαθητριών.

Ο 54χρόνος, έγγαμος με δυο ενήλικα παιδιά, δάσκαλος, ο οποίος από το 2015 είναι προφυλακισμένος (και μετά την καταδίκη του φυλακισμένος), δίδασκε σε Δημοτικό Σχολείο εκτός των Αθηνών και ήταν υπεύθυνος της βιβλιοθήκης του σχολείου.

Το κουβάρι της εμπλοκής ξεκίνησε όταν μια μαθήτρια της Ε΄ Δημοτικού είπε σε κάποιον δάσκαλο ότι ο συγκεκριμένος (δάσκαλος και υπεύθυνος βιβλιοθήκης) την παρενοχλούσε σεξουαλικά. Ο δάσκαλος ενημέρωσε την διευθύντρια και υποδιευθύντρια του σχολείου και ξεκίνησε σε βάρος του 54χρονου Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ). Ενημερώθηκε η Εισαγγελία και η Αστυνομία με αποτέλεσμα να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη και να προφυλακιστεί.

Κατά την ΕΔΕ εξετάστηκαν 22 μαθήτριες. Οι 10 μαθήτριες περιέγραψαν ότι υπέστησαν από τον δάσκαλο τους, ειδικά στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου. Περιγράφουν σκληρές στιγμές για παιδιά του Δημοτικού και απαράδεκτες ενέργειες για εκπαιδευτικό λειτουργό ο οποίος προσπαθούσε να δελεάσει τις μαθήτριες με κουκλίτσες αλλά και με χρήματα (έως δυο ευρώ).

nassosblog