Η «Πηνελόπη» είναι εδώ! Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» οι καταιγίδες -Πτώση θερμοκρασίας ακόμη και κατά 12 βαθμούς
Www.true.gr

Η «Πηνελόπη» είναι εδώ! Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» οι καταιγίδες -Πτώση θερμοκρασίας ακόμη και κατά 12 βαθμούς

Από εχθές το απόγευμα η «Πηνελόπη», όπως ονομάστηκε το χαμηλό βαρομετρικό που «χτυπά» τη χώρα μας, έχει κάνει την εμφάνισή της.

Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με την κακοκαιρία να συνεχίζεται μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη, 29.11.2018!

Για πτώση μέχρι και 12 μονάδες της θερμοκρασίας μίλησε ο Γιάννης Καλλιάνος:


Σύμφωνα με την πρόβλεψη Καλλιάνου για το newsit.gr, kατά την διάρκεια της Δευτέρας ο καιρός θα είναι άστατος σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά αλλά και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, στη νότια Πελοπόννησο, πιθανότατα και στην Αττική τις πρωινές ώρες σε τοπικό επίπεδο και αργότερα στις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και του βορείου ανατολικού Αιγαίου.

Ωστόσο αυτή η μεταβολή θα διατηρηθεί μέχρι και την Τετάρτη, τουλάχιστον, η οποία μεταβολή θα δίνει βροχές και καταιγίδες τουλάχιστον σε αρκετές περιοχές της χώρας, συνοδευόμενη από ισχυρούς νοτιάδες, έως 7 και 8 μποφόρ σε αρκετές θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Μέχρι την Τετάρτη ο καιρός θα είναι «μαλακός» δηλαδή θα έχουμε με 18, 19 και 20 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα, όμως αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα οποία δεν είναι σίγουρα αυτή την στιγμή, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα από την Πέμπτη να έχουμε έλευση πολύ ψυχρών αερίων μαζών από την Ευρώπη, που θα ρίξουν κατακόρυφα τον υδράργυρο, κατά 12 βαθμούς Κελσίου, θα ενισχυθούν οι βοριάδες στα 8,9 και 10 μποφόρ και θα έχουμε και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα”.

ΠΗΓΗ: thecaller.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr