Πήγε σε 4 Γιατρούς και της Είπαν πως Δεν Έχει Κάποιο Πρόβλημα. Λίγες Εβδομάδες Μετά οι Φόβοι της Επιβεβαιώνονται.

Ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή όπου σχεδόν τα πάντα που θέλουμε να ξέρουμε είναι μια απλή αναζήτηση Google μακριά. Όταν παρατηρούμε κάτι παράξενο με την υγεία μας, πολλοί απευθύνονται στο διαδίκτυο για απαντήσεις, ενώ άλλοι όχι διότι θέλουν να αποφύγουν την καταστροφή, τη σκοτεινιά και την παραπληροφόρηση που συχνά συναντάται σε ιστότοπους ιατρικών πληροφοριών.
Ωστόσο, η πλειοψηφία των ανθρώπων όταν παρατηρεί μια αλλαγή, την παρακολουθεί στενά και ελπίζει ότι η ανωμαλία θα διορθωθεί από μόνη της. Μόλις το πρόβλημα χειροτερέψει, είναι συνήθως η ώρα να για είσκεψη στο γιατρό.
Τον Ιανουάριο του 2016, η 23χρονη Rachael Sawka από το Γουίνιπεγκ, Καναδάς, είδε το γιατρό της στο Νοσοκομείο Seven Oaks για ένα μικρό ενοχλητικό κόψιμο που είχε παρατηρήσει στον αυχένα της. Ο γιατρός της είπε ότι η εμφανής κύστη δεν θα έπρεπε να την ανησυχεί και προγραμμάτισε την αφαίρεση της με πλαστικό χειρουργό για τον Απρίλιο.

Τρεις μήνες πριν από τη εγχείρηση, η κύστη αυξήθηκε ανησυχητικά γρήγορα και έβγαζε αίμα τακτικά. Αυτό το γεγονός, υποχρέωσε τη Sawka να αναζητήσει μια δεύτερη, τρίτη ή και τέταρτη επαγγελματική γνώμη κατά τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων επισκέψεων της στο τμήμα έκτακτης ανάγκης λόγω του πόνου και της άφθονης αιμορραγίας.
Μέχρι τον Απρίλιο, η ανάπτυξη της είχε φτάσει στο μέγεθος μις μπάλας του τένις! Ο όγκος της ξεπέρασε τις ικανότητες του πλαστικού χειρούργου που σταμάτησε κατά τη μέση διαδικασία και ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε να ολοκληρώσει τη διαδικασία επειδή η κύστη ήταν πολύ μεγάλη για να βγει.
Μια εβδομάδα αργότερα, ο πλαστικός χειρουργός, ο πέμπτος ιατρός, κάλεσε την Sawka και της είπε:. «Έχετε καρκίνο του δέρματος», αφήνοντας την φοβισμένη και μόνη.
Όπως αποδείχθηκε, ακόμη και αυτός ο γιατρός έκανε λάθος. Η Sawka έχει σπάνιο και επιθετικό καρκίνο των οστών που ονομάζεται Σάρκωμα του Ewing. Θα χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί αμέσως ο όγκος. Η περίπτωσή της μεταφέρθηκε στο CancerCare της Μανιτόμπα.

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, η θεραπεία με ακτινοβολία ήταν απαραίτητη για να συρρικνωθεί ο όγκος έτσι ώστε οι γιατροί να την αφαιρέσουν. Οι επώδυνες θεραπείες έκαψαν το δέρμα της και ο όγκος αιμορραγούσε τόσο πολύ που χρειαζόταν πέντε μεταγγίσεις.
Σε μια 11ωρη εγχείρηση, ο όγκος αφαιρέθηκε μαζί με τα προσβεβλημένα κομμάτια οστού από το κρανίο. Τα μοσχεύματα δέρματος και μυών λήφθηκαν από την πλάτη και τους ώμους για να αντικαταστήσουν το δέρμα στο κεφάλι της. Η ουλή είναι μεγάλη και η Sawka δεν θα μπορέσει ποτέ να έχει μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, η Sawka άρχισε χημειοθεραπεία και πάει αρκετά καλά. Ενώ η εγχείρηση πήγε καλά, οι επαγγελματίες παραδέχονται ότι η πιθανότητα επανεμφάνισης είναι 50%. Ενώ η Sawka ήταν απογοητευμένη και στεναχωρημένη με την κωλυσιεργία των γιατρών, χρησιμοποίησε την εμπειρία της για να ενθαρρύνει άλλους ανθρώπους να υποστηρίζουν πάντα τις δικές τους ανάγκες υγείας.
Αν δεν ήταν επίμονη σχετικά με την κύστη της, ο καρκίνος μπορεί να είχε εξαπλωθεί. Η ιστορία της Sawka έχει προσελκύσει την προσοχή του εθνικού συμβουλίου υγείας. Ο Καναδάς έχει κοινωνική ιατρική, που σημαίνει ότι κάθε πολίτης έχει πρόσβαση σε δωρεάν βασική υγειονομική περίθαλψη, επομένως οι κατηγορίες και οι καταγγελίες της για την ποιότητα της περίθαλψης αντιμετωπίζονται σε περιφερειακό επίπεδο, εν προκειμένω από την Περιφερειακή Αρχή Υγείας του Winnipeg.
https://youtu.be/-ixAB-SNG5o
Ενώ εμπιστευόμαστε την ικανότητα των γιατρών να αξιολογούν και να διαγιγνώσκουν τα προβλήματα, κανείς δεν είναι αλάνθαστος.
Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι μια δεύτερη γνώμη θα είναι πάντα ευπρόσδεκτη σχετικά με τις προσδοκίες και τους στόχους της υγείας μας.
Credit: liftable.com