Ποια σκηνή ελληνικής ταινίας γυρίστηκε 10 φορές επειδή οι ηθοποιοί δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα γέλια τους;

Ο Βασίλης Αυλωνίτης θεωρείται από τους καλύτερους κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Δεν είχε φοιτήσει σε δραματική σχολή και ήταν γνωστός για τους αυτοσχεδιασμούς του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ο Γύλος γνωστός ως Σπανοβαγγελοδημήτρης Νικόλαος του Νικολάου στην ταινία «Η Σωφερίνα» είναι από τους πιο αστείους κινηματογραφικούς ρόλους του. Ο χαρακτήρας του ήταν αλλήθωρος και ο Αυλωνίτης σκόρπιζε γέλιο με τις γκριμάτσες του στα γυρίσματα.

Η σκηνή στο δικαστήριο

Μια από τις πιο αστείες στιγμές του κινηματογράφου ήταν ο διάλογος του Αυλωνίτη με τον Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος υποδυόταν τον πρόεδρο του δικαστηρίου. Χρειάστηκαν να διακόψουν το γύρισμα συνολικά δέκα φορές προκειμένου να καταφέρουν να βγάλουν τη σκηνή, καθώς ηθοποιοί και τεχνικοί δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα γέλια τους, ενώ ο Παπαγιαννόπουλος δεν μπορούσε να προφέρει το επίθετο του μάρτυρα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Στην ταινία «Σωφερίνα» η Αλίκη Βουγιουκλάκη συνεργάστηκε πρώτη φορά με τη Μάρω Κοντού. Συμμετείχαν επίσης ο Αυλωνίτης, ο Παπαγιαννόπουλος, ο Πάντζας, ο Κωνσταντίνου και ο Κώστας Χατζηχρήστος. Η ταινία βγήκε στις αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου του 1964.

ΠΗΓΗ: thecaller.gr