Ποια Porsche και Ποια Ferrari… Μόλις Δεις ΠΩΣ Πάει αυτό το Mini Cooper, θα Πονέσει το Στομάχι σου απ΄το Γκάζι!

Ένας 22χρονος στη Βρετανία, πήρε ένα κλασικό Mini και του έβαλε κινητήρα Honda 1,6 λίτρων και turbo, για να φτάσει τους 360 ίππους και να δώσει νέα έννοια στον όρο «πύραυλος τσέπης».

Μας αρέσει όταν βλέπουμε μετατροπές παλιών αυτοκινήτων ειδικά όταν από πίσω τους «κρύβονται» νιάτα και ανήσυχα νεανικά πνεύματα. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Mini που έχουμε στο video που ακολουθεί, τη μετατροπή του οποίου έχει επιμεληθεί ένας 22χρονος. Χρησιμοποιώντας ένα μοτέρ Honda 1,6 λίτρων με turbo (σχεδόν τίποτα από τα δύο δεν χωράει κάτω από το καπό- γι’ αυτό και δεν υπάρχει καν καπό) έχει φτάσει την απόδοση στους 360 ίππους.

Προφανώς και δεν έχει μείνει εκεί η βελτίωση, μια και το μικρό Mini χρειάστηκε ιδιαίτερη φροντίδα στην ενίσχυση του πλαισίου για να ανταπεξέλθει στις δυνάμεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότερες εργοστασιακές εκδόσεις της εποχής του. Ο νεαρός ιδιοκτήτης που είναι παθιασμένος με το Mini, λέει πως δεν θα σταματήσει εδώ αλλά θα έχει και συνέχεια στις βελτιώσεις, προσπαθώντας να φτάσει τα 500 άλογα.

[Newsauto]