Πέτσας για Πάσχα: Απαγόρευση μετακίνησης σε σπίτια συγγενών και φίλων
Www.true.gr

Πέτσας για Πάσχα: Απαγόρευση μετακίνησης σε σπίτια συγγενών και φίλων

Περιστατικά όπως αυτά στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα παραβλέπουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου
«Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων το βράδυ της Ανάστασης ή την Κυριακή του Πάσχα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, «το Πάσχα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές, δεν θα σουβλίσουμε αρνί, δεν θα πάμε στα χωριά» και πρόσθεσε ότι «δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για τους εορτασμούς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός και καμία χαλάρωση, ενώ τόνισε ότι «αυξάνονται οι έλεγχοι σε εθνικές οδούς, λιμάνια και εντός των αστικών ιστών».


Παράλληλα, τόνισε «Τον Γολγοθά του κορονοϊού που περνάει και η χώρα μας θα τον ακολουθήσει η Ανάσταση. Ανάσταση που ευχή όλων μας είναι να μας βρει με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και περισσότερη αισιοδοξία».

Επανέλαβε πάντως ότι η Ανάσταση όπως και ολόκληρο το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, χωρίς μετακινήσεις, με κλειστές εκκλησίες και λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Είπε πως οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι ξεκάθαρες και ως εκ τούτου αποδοκιμάζονται περιστατικά όπως αυτά που σημειώθηκαν στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα. Όπως είπε τέτοιες ενέργειες παραβλέπουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν τη νομοθεσία που επέβαλε τα μέτρα λόγω των έκτακτων περιστάσεων.

Για να βγούμε από την υγειονομική κρίση το ταχύτερο δυνατό με τις λιγότερες συνέπειες, υπογράμμισε ο κ. ότι είναι σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και όσα υπαγορεύονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί επισημαίνοντας πως «θα ήταν άδικο να γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες».

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr