Πέτρος Τατσόπουλος: Αυτό είναι το ιατρικό ανακοινωθέν μετά την εγχείριση

Πέτρος Τατσόπουλος: Πέντε ώρες διήρκεσε το κρίσιμο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε ο συγγραφές και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος – Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου αναφέρει ότι στον κ. Τατσόπουλο «διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής»

Ώρες αγωνίας για τον Πέτρο Τατσόπουλο, μετά το κρίσιμο πεντάωρο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη το μεσημέρι της Τρίτης (01/10), καθώς διαγνώσθηκε με οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Οι γιατροί περιμένουν να περάσει το πρώτο κρίσιμο 24ωρα, ώστε να είναι σε θέση να πουν περισσότερα για την κατάσταση της υγείας του.

Τι αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν

«Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση.»

πηγη: newsbomb.gr