Το κόλπο για να δείτε αν πρέπει να αλλάξετε μαξιλάρι

Έχετε σκεφτεί το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το μαξιλάρι ύπνου σας; Μια influencer μοιράστηκε το απλό κόλπο της στο Tik Tok και αξίζει να το δοκιμάσετε στο δικό σας μαξιλάρι.

Η Chantel Mila, από την Μελβούρνη, λέει ότι ενώ μπορεί να μην το γνωρίζετε, τα μαξιλάρια έχουν ημερομηνία λήξης επειδή «φιλοξενούν» σκόνη, κύτταρα του δέρματος και έλαια.

Αν λοιπόν το μαξιλάρι σας είναι πουπουλένιο, θα πρέπει να το αντικαθιστάτε κάθε δύο έως τρία χρόνια, ενώ εάν είναι συνθετικό η αλλαγή θα πρέπει να γίνεται κάθε έξι έως 12 μήνες.

Το κόλπο για να δείτε εάν το μαξιλάρι σας θέλει πέταμα
Πώς μπορείτε όμως να τσεκάρετε εάν το μαξιλάρι σας θέλει πέταμα; Η influencer συνιστά ένα πολύ απλό κόλπο. Διπλώστε το μαξιλάρι σας στη μέση πάνω σε μια επιφάνεια και, στη συνέχεια, κρατήστε το διπλωμένο για 30 δευτερόλεπτα. «Εάν μέσα σε αυτά τα 30 δευτερόλεπτα, επανέλθει στην αρχική του μορφή, τότε δεν θέλει άλλαγμα» δήλωσε η Chantel.

@mama_mila_ When was the last time you went pillow shopping? ☁️ #bedroomcheck #hometips ♬ Sweet Dreams – Trinix

Πάνω από 220.000 άνθρωποι που είδαν το βίντεο δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν καν πως τα μαξιλάρια τους έχουν ημερομηνία λήξης και σίγουρα θα τσεκάρουν τα δικά τους.

«Αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα. Δεν ήξερα ότι μπορείς να το κάνεις αυτό» έγραψε κάποιος. «Ευχαριστώ για την συμβουλή – θα ελέγξω τα δικά μου αμέσως» πρόσθεσε ένας ακόμη.

Ορισμένοι δήλωσαν ότι πλένουν τακτικά τα μαξιλάρια τους και αναρωτήθηκαν εάν αυτό είναι αρκετό. «Είναι σίγουρα σημαντικό να πλένετε τα μαξιλάρια σας ανά τρίμηνο» δήλωσε η Chantel.

H influencer έχει αποκτήσει έναν τεράστιο αριθμό οπαδών στο όπου μοιράζεται πρακτικές συμβουλές και κόλπα για το νοικοκυριό, καθώς και συστάσεις προϊόντων.

Πώς θα κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας να μοιάζει ξενοδοχείου
Όπως για παράδειγμά, τους ανέξοδους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας να «μοιάζει και να θυμίζει» ξενοδοχείου, καθώς και το απλό κόλπο για να αφαιρέσετε τις τσακίσεις από τα σεντόνια σας χωρίς να χρειάζεται να τα σιδερώσετε.

Ο πρώτος τρόπος είναι να πασπαλίσετε στο στρώμα σας μισό φλιτζάνι ανθρακική σόδα και τέσσερις σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. «Αφήνετε το μίγμα για μία ώρα στο στρώμα και σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα την περίσσεια.

Ο δεύτερος τρόπος με τον για σεντόνια χωρίς τσακίσεις, είναι να ψεκάσετε με σκέτο νερό βρύσης όταν στρώνετε τα καθαρά σεντόνια σας και να τα τεντώσετε όσο περισσότερο μπορείτε. Ο λόγος για τον οποίο αυτό λειτουργεί είναι επειδή το νερό στοχεύει τις τσακίσεις και τις «χαλαρώνει».

@mama_mila_ Treat yourself to a great nights sleep ? #homehacks #bedroommakeover ♬ Late Night Talking – Harry Styles