Παίρνει Μόλις 1 Λεπτό… Δες Πως θα Σώσεις έναν Συνάνθρωπό σου, από Βέβαιο Πνιγμό.

Εάν η καρδιάς σας σταματήσει ξαφνικά, θα θέλατε από τους ανθρώπους που είναι τριγύρω να σας κάνουν τεχνητή αναπνοή, έτσι δεν είναι;

Στατιστικές δείχνουν πως μόνο ο 1 στους 3 περαστικούς θα κάνει τεχνητή αναπνοή και πως οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να δεχτούν αυτή την σωτήρια διαδικασία από τους άντρες.

Η αμηχανία και το φιλί της ζωής είναι μερικοί από τους λόγους που πολλοί διστάζουν να βοηθήσουν, αλλά αυτό το βήμα μπορείτε να το αποφύγετε.

Πράγματι, ερευνητές είδαν πως μόνο με τα χέρια, η τεχνική αυτή έχει 60% υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης από την συμβατική τεχνική και συνήθως γίνεται σε λιγότερο χρόνο.

Πιο γρήγορη αντίδραση σημαίνει καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης, οπότε δείτε τι πρέπει να κάνετε εάν δείτε κάποιον που έχει πρόβλημα:

1. Καλέστε

Εάν δείτε κάποιον να καταρρέει, καλέστε αμέσως ασθενοφόρο ή ζητήστε από κάποιον άλλον να το κάνει.

2. Συμπιέστε

Εάν το άτομο είναι έφηβος ή ενήλικος, γονατίστε δίπλα του και χτυπήστε τον ώμο του, σπρώξτε το πόδι ή ρωτήστε τον αν είναι καλά. (Τα παιδιά που είναι κάτω των 12 και τα νεογέννητα χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.)

Εάν δεν αντιδράσει και δεν φαίνεται να αναπνέει ή αναπνέει πολύ παράξενα, βάλτε το ένα σας χέρι στο κέντρο του στήθους του, ανάμεσα από τα δύο στήθη.

Το άλλο χέρι σας βάλτε το από πάνω και κλείστε τα δάχτυλά σας. Πιέστε δυνατά και γρήγορα, χρησιμοποιώντας το σώμα σας για να κατεβάσετε το στήθος τουλάχιστον 5 εκατοστά, μέχρι να έρθει βοήθεια. 

Να στοχεύετε για 100 με 120 συσπάσεις το λεπτό – αυτό είναι περίπου 2 συσπάσεις το δευτερόλεπτο.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά πώς να το κάνετε:

Πηγή