Περήφανος Τσίπρας για Πρόσφυγες: Σεβόμαστε τον Ξένο, Όχι στο μίσος, το Φόβο και τον Ρατσισμό
Www.true.gr

Περήφανος Τσίπρας για Πρόσφυγες: Σεβόμαστε τον Ξένο, Όχι στο μίσος, το Φόβο και τον Ρατσισμό

Το μήνυμα Τσίπρα για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Σεβασμός προς τον ξένο, τον κατατρεγμένο…

Η Ελλάδα βρέθηκε από την αρχή της προσφυγικής κρίσης σε μια ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Κλήθηκε να υλοποιήσει μια προβληματική ευρωπαϊκή πολιτική που ρίχνει το βάρος στις χώρες υποδοχής, όπως είμαστε εμείς, τονίζει ο πρωθυπουργός με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
Παρά την οικονομική κρίση, ο ελληνικός λαός, δηλώνει ο κ. Τσίπρας, έδωσε αγώνα για την υπεράσπιση αρχών και αξιών που ενδυνάμωσαν το ρόλο της χώρα μας σαν νησίδα σταθερότητας στην περιοχή και φάρο αξιών σε μια Ευρώπη που αμφιβάλει για τις ίδιες τις αρχές της. Προβλήματα χωρίς αμφιβολία υπάρχουν ακόμη και είναι πολλά. Η πλημμελής εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και η αύξηση των ροών προσφύγων και μεταναστών χωρίς την αντίστοιχη ενίσχυση των μετεγκαταστάσεων σε άλλες χώρες της ΕΕ, τα προβλήματα του Ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, η άρνηση πολλών Ευρωπαϊκών χωρών ακόμα και σήμερα να αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί και η αύξηση του ακροδεξιού λαϊκισμού και ρατσισμού στην ήπειρο μας είναι μερικά από αυτά, προσθέτει ο πρωθυπουργός.

Από την άλλη πλευρά η ομαλή κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας και η ανθρωπιστική αντιμετώπιση εκ μέρους του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας και των ελληνικών αρχών, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον. Σεβασμός προς τον ξένο, τον αδύναμο, τον κατατρεγμένο. Αυτό είναι το ηθικό μας χρέος. Για τη χώρα μας και την Ευρώπη, υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας.


Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις του πρωθυπουργού σε Facebook και Twiter:

Ο ελληνικός λαός έδωσε και εξακολουθεί να δίνει αγώνα για την υπεράσπιση του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Σε μια…

Gepostet von Alexis Tsipras am Mittwoch, 20. Juni 2018

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr