Πελεγρίνης: O Τσίπρας έκανε τη «στροφή»… και βγήκαμε από τα μνημόνια
Www.true.gr

Πελεγρίνης: O Τσίπρας έκανε τη «στροφή»… και βγήκαμε από τα μνημόνια

Στη σχέση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στην πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Αναφερόμενος στην επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να τον εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο, ο κ. Πελεγρίνης είπε: «υπάρχει μια παλιά σχέση με τον πρωθυπουργό, αυτή νομίζω ότι είναι που λειτούργησε».

«Τον εκτιμώ τον Αλέξη Τσίπρα, από τα αποτελέσματα των ενεργειών του. Μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς τα αποτελέσματα;», ανέφερε στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6 ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Την ίδια στιγμή σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, δικαιολογώντας τη στάση του Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «το λογικό είναι όταν βλέπεις τοίχος, να αλλάξεις και να πας παρακάτω. Εγώ να δεχτώ ότι χάθηκαν αρκετά δισ., το θέμα είναι ότι αν έμενε σε αυτή την αδιάλλακτη πολιτική, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα για τη χώρα μας. Το σημαντικό είναι αν αυτή η στροφή είχε αποτέλεσμα, και είχε, βγήκαμε από τα μνημόνια».

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε, «εσείς θα προτιμούσατε αυτό που έγινε με τον κ. Σαμαρά, με το που εκλέχτηκε να μην κάνει καμία προσπάθεια, να παραδοθεί;».

«Μα πάντοτε τα λάθη πληρώνονται», είπε αναφερόμενος στο κόστος της διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγούμενο Τα διλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ προς τις ευρωκάλπες και την αναθεώρηση του Συντάγματος
Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr