Παιδόφιλος πηγαίνει ταξίδια για να κάνει σeξ με παιδιά σε χώρες που το όριο ηλικίας για σeξουαλικές επαφές είναι μικρότερο

Ένας διεστραμμένος παιδόφιλος που θέλησε να ταξιδέψει σε άλλες χώρες για να κάνει σeξ με παιδιά απαγορεύεται να κάνει ταξίδια στο εξωτερικό.

Ο 37χρονος Jason Leonard, έχει περιγραφεί από τους αστυνομικούς ως «ένας από τους πιο επικίνδυνους» καταχωρημένους σeξουαλικούς παραβάτες στη χώρα.

Παραδέχθηκε ότι επιθυμούσε την ελευθερία του για να ταξιδέψει σε μια χώρα όπου το όριο ηλικίας για συναινετική συνεύρεση με νέους είναι χαμηλότερο, ώστε να μπορεί να έχει σeξουαλικές σχέσεις με έφηβους, σύμφωνα με το δικαστήριο.


Ο Leonard, από το Haslingden του Lancashire δήλωσε στους αστυνομικούς σε συνεντεύξεις ότι η «ιδανική» σύντροφός του θα είναι ηλικίας μεταξύ 12 και 14 ετών.

Ο Leonard ισχυρίζεται ότι οι παιδεραστές στο Ηνωμένο Βασίλειο «διώκονται» όπως «οι ομοφυλόφιλοι πριν από 40 χρόνια και οι Εβραίοι στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Όταν ρωτήθηκε ποια ηλικία είναι ιδανική για σeξουαλική δραστηριότητα, εκείνος απάντησε ότι «εάν ένα παιδί είναι αρκετά μεγάλο για να μιλήσει, σημαίνει ότι είναι αρκετά μεγάλο για να κάνει σeξ».

Ωστόσο, θα μπορεί να του χορηγηθεί άδεια για να ταξιδέψει στο εξωτερικό μόνο εάν έχει έγγραφο από την αστυνομία που να το επιτρέπει.Ο Leonard φυλακίστηκε για 32 μήνες το 2013 για κατοχή 251 ανήθικων εικόνων παιδιών και διανομή αυτών στο διαδίκτυο.

Σήμερα, ο Leonard απαγορεύεται να έχει οποιαδήποτε επαφή χωρίς επίβλεψη με παιδί κάτω των 16 ετών.

Ο αστυνομικός Andrew Ashworth είπε στο δικαστήριο “Ο Leonard είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους παραβάτες που έχω συναντήσει και είναι εξαιρετικά επικίνδυνος.”

“Ο κ. Leonard εξέφρασε την επιθυμία του να εγκαταλείψει τη χώρα επειδή πιστεύει ότι η αστυνομία, το δικαστικό σώμα και η κυβέρνηση στη χώρα αυτή διώκουν παιδεραστές.”

“Πιστεύει ότι με την πάροδο του χρόνου η παιδεραστία θα γίνει δεκτή όπως είναι και η ομοφυλοφιλία σήμερα.”

Ο Stuart Kaufman, ο οποίος εκπροσωπεί τον Leonard, λέει πως τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν στον πελάτη του είναι “δυσανάλογα” των πράξεών του.


“Ο κ. Leonard είπε ότι θα συμμορφώνεται πάντοτε με τους νόμους της εκάστοτε χώρας στην οποία ζει,” είπε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.”

“Εάν η ηλικία συγκατάθεσης είναι τα 15 έτη στην Ταϊλάνδη τότε θα συμμορφωθεί με αυτόν τον νόμο.”

“Δεν υπάρχει τίποτα στο αρχείο του κ. Leonard που να αποδεικνύει ότι είχε ποτέ σeξουαλική δραστηριότητα με παιδί. Το του αδίκημα είναι η κατοχή παιδικής πoρνoγραφίας.”

“Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στη συμπεριφορά του κ. Leonard από τη στιγμή που του επέβαλαν τα περιοριστικά μέτρα, το 2013.”

Η δικαστής Sara Dodd απέρριψε την έκκληση του Leonard για άρση των μέτρων αυτών και δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ελαφρύνσεις ποινών ή περιοριστικών μέτρων όταν πρόκειται για παιδεραστία.

πηγή