Το παιδί κοιμήθηκε κάτω από την εικόνα της Παναγίας, οι όγκοι εξαφανίστηκαν και περπάτησε κανονικά
Www.true.gr

Το παιδί κοιμήθηκε κάτω από την εικόνα της Παναγίας, οι όγκοι εξαφανίστηκαν και περπάτησε κανονικά

Η πίστη του στην Παναγία, και πιο συγκεκριμένα στην Παναγία του Βαλανά στη Λάνια, βοήθησε 11χρονο αγόρι, να ξεπεράσει σοβαρά προβλήματα υγείας, την ώρα που η επιστήμη σήκωσε τα χέρια ψηλά.

Για τη συγκλονιστική ιστορία του μικρού, μίλησε στην εφημερίδα Λεμεσός ο εφημέριος και ο Ιπποκράτης Χριστοφή μέλους της εκκλησιαστικής επιτροπής εκκλησίας Παναγίας Βαλανά στη Λάνια και η ίδια η οικογένεια με το παιδί στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ.

Όπως ανέφεραν, λόγω όγκων στο κεφάλι και στη σπονδυλική στήλη, το παιδί ήταν καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι και οι γιατροί απέκλεισαν το ενδεχόμενο να ξαναπερπατήσει.

Τα Χριστούγεννα του 2011 ο μικρός είχε νοσηλευθεί σε νοσοκομείο της Γερμανίας και όταν επέστρεψε στην Κύπρο με όλες τις ελπίδες για ίασή του να έχουν σβήσει, διάβασε βιβλίο για την ιστορία και τα θαύματα της Παναγίας του Βαλανά.

΄Εκτοτε, επιθυμία του μικρού ήταν να κοιμηθεί κάτω από την εικόνα της Παναγίας, την οποία, όπως είπαν, είδε τρεις φορές στον ύπνο του.

Τον Απρίλιο κοιμήθηκε κάτω από την εικόνα της Παναγίας στο παρεκκλήσι της Λάνιας.Από τότε η υγεία του παρουσίασε σταθερή βελτίωση και φέτος, ανήμερα της γιορτής της Μεγαλόχαρης, ο μικρός επισκέφθηκε και προσκύνησε την Παναγία του Βαλανά όχι με τροχοκάθισμα αλλά περπατώντας!

Όπως επισημαίνουν αυτό δεν είναι το μοναδικό θαύμα που έκανε η Παναγία αλλά προηγήθηκαν πολλά άλλα και από την φήμη που απέκτησε πάρα πολύς κόσμος από όλη την ελεύθερη Κύπρο έρχεται να προσκυνήσει και να προσευχηθεί στη χάρη της

Το εξωκλήσι της Παναγίας Βαλανά με την θαυματουργή εικόνα

Η Λάνια είναι ένα μικρό, παραδοσιακό χωριό της ημιορεινής περιοχής των κρασοχωριών της επαρχίας Λεμεσού. Βρίσκεται κτισμένη στο 25ο χιλιόμετρο του δρόμου Λεμεσού – Πλατρών, σε υψόμετρο 575 μέτρα.

Η εκκλησία της Παναγίας Βαλάνας βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, ενώ το παρεκκλήσι της Παναγίας της Βαλάνας βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό, κοντά σ΄ ένα μικρό εκδρομικό χώρο κι ένα πάρκο.Η ανεύρεση της εικόνας της Παναγίας του Βαλανά συνοδεύεται από πολλές ιστορίες και μύθους. Λέγεται, αναφέρει ο αιδεσιμότατος Παπακωνσταντίνος Νικολάου, εφημέριος σήμερα στην εκκλησία της Λάνιας, ότι η εικόνα της Παναγίας του Βαλανά, βρέθηκε στον ομώνυμο λόφο επί Τουρκοκρατίας.

Ένας βοσκός που έβοσκε τα πρόβατά του στην περιοχή χτύπησε τη γκλίτσα του στο έδαφος, οπότε άκουσε ένα διαφορετικό θόρυβο, σα να χτύπησε σε ξύλο.

Έσκαψε και βρήκε ένα μπαούλο, μέσα στο οποίο υπήρχε η εικόνα της Παναγίας του Βαλανά και δυό σανιές (μεγάλοι σκαλιστοί μεταλλικοί δίσκοι), που μέσα υπήρχαν Ιερά Άμφια.

Η εικόνα είναι αυτή που βρίσκεται στην εκκλησία του χωριού και χρονολογείται από το 12ο αιώνα.
https://youtu.be/Kbk4Y1MRQWI

ΠΗΓΗ: choratouaxoritou.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr