Ο παιδοκαρδιολόγος που είχε αναλάβει την 9χρονη Τζωρτζίνα μίλησε για τις εκτιμήσεις, παρεξηγήσεις και εσφαλμένες γνώμες, όπως τις χαρακτήρισε, που διατυπώνονται δημοσίως για τα αίτια θανάτου της μικρής από την Πάτρα – «Αναληθές ότι υπήρξε εξωτερική παρέμβαση στον απινιδωτή»

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις ότι o απινιδωτής της Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγε από τη ζωή, «έδειξε» εξωτερική παρέμβαση.

Η οικογένεια αναμένεται να προχωρήσει σήμερα σε ανακοίνωση απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που έχουν προκύψει από τα δημοσιεύματα και μέσα σε αυτά είναι και το θέμα του απινιδωτή, αντικρούοντας απ’ ό, τι φαίνεται τα όσα εχουν ειπωθεί ως τώρα.

Ωστόσο το θέμα έδωσε τροφή για πολλά σχόλια, συζητήσεις αλλά και υποθέσεις.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης, παιδοκαρδιολόγος που είχε αναλάβει την 9χρονη Τζωρτζίνα μίλησε στην για τις εκτιμήσεις, παρεξηγήσεις και εσφαλμένες γνώμες, όπως τις χαρακτήρισε, που διατυπώνονται δημοσίως για τα αίτια θανάτου της μικρής από την Πάτρα.

«Η τοποθέτηση του απινιδωτή έγινε με γνώμονα ότι υπήρχε ένα ανεξήγητο συμβάν στο παιδί, της απώλειας συνείδησης που συνδεόταν με σπασμούς που δεν ξέραμε ακριβώς σε τι οφείλονταν. Επιπλέον, είχαμε δύο αιφνίδιους θανάτους στην οικογένεια», δήλωσε.

Ο απινιδωτής μπήκε για να αποφευχθεί αιφνίδιος θάνατος

Ο γιατρός που εξέτασε την Τζωρτζίνα, το τρίτο κοριτσάκι της ίδιας οικογένειας που έχασαν τη ζωή του, ανεξήγητα, μέσα σε τρία χρόνια δήλωσε: «Εμείς αναλάβαμε το παιδί από το νοσοκομείο του Ρίο, στην Πάτρα, όπου το παιδί είχε εξετασθεί και δεν βρέθηκαν σαφή αίτια. Μας ζητήθηκε και από τους γιατρούς και από την οικογένεια να τοποθετήσουμε τον απινιδωτή για να το διασφαλίσουμε από τυχόν αρρυθμιολογικά συμβάντα».

Σύμφωνα με τον ίδιο η εξέταση στο παιδί δεν είχε δείξει κάποιο πρόβλημα αρρυθμιών, ούτε κάποια σχετικά σύνδρομα, αλλά όπως ανέφερε στην εκπομπή «υπάρχουν καταστάσεις οι οποίες διαφεύγουν ενός βασικού ελέγχου και μπορούν να συμβούν μόνο υπό σπάνιες συνθήκες. Γι’ αυτές τις σπάνιες καταστάσεις τοποθετήσαμε τον απινιδωτή».

Πηγή: protothema.gr