Πάτρα: Αποζημίωση 340.000 ευρώ σε οικογένεια φοιτητή που σκοτώθηκε σε τροχαίο

ΣΚΑΪ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ

Αποζημίωση 340.000 ευρώ επιδίκασε το Μονομελές Εφετείο Πατρών στην οικογένεια του 25χρονου φοιτητή Βασίλη Γιαννακόπουλου που είχε σκοτωθεί σε τροχαίο το 2016.

Σύμφωνα με το dete.gr, το δικαστήριο έκρινε ως αποκλειστικά υπαίτιο του δυστυχήματος, τον οδηγό του Δήμου Πατρέων, κάτι που μετέφερε το βάρος της αποζημίωσης στον Δήμο, για λογαριασμό του οποίου εργαζόταν ο οδηγός.

Στην πρώτη δίκη, είχε επιδικάσει σε βάρος του Δήμου Πατρέων και της ασφαλιστικής εταιρείας, το ποσό των 900.000 ευρώ, αλλά μετά από εφέσεις, το Μονομελές Εφετείο Πατρών, θεώρησε την αρχική χρηματική αποζημίωση, ακραία γιατί θα κατέληγε «σε οικονομική εξουθένωση των εναγομένων, με αντίστοιχο υπέρμετρο πλουτισμό των εναγόντων και σε παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας».

Έτσι, οι δύο γονείς του θύματος, θα πρέπει τώρα να αποζημιωθούν με 100.000 ευρώ ο καθένας, τα δύο αδέλφια του, με το ποσό των 60.000 ευρώ ο καθένας και ο παππούς του, με ποσό 20.000 ευρώ.

Παράλληλα, το δικαστήριο, απέρριψε και την έφεση της ασφαλιστικής εταιρείας, η οποία είχε καταθέσει ένσταση συνυπαιτιότητας, καθώς ο άτυχος οδηγός του δίκυκλου, δεν φορούσε κράνος κατά την στιγμή του δυστυχήματος.

Το δικαστήριο, έκρινε ότι, η παράλειψη αυτή του θανόντος δεν συνδέεται αιτιωδώς με το επελθόν ζημιογόνο αποτέλεσμα, δηλαδή, με τον θανάσιμο τραυματισμό του στον αυχένα, καθώς το κράνος θα προστάτευε μόνο το κεφάλι του.

Εξίσου σημαντικό, είναι και το ποσό που επιδίκασε το δικαστήριο ως δικαστικά έξοδα, σε βάρος των δύο εναγόμενων, δηλαδή του δήμου και της ασφαλιστικής εταιρείας, αφού ανέρχεται στο ποσό των 7.650 ευρώ.