Πατέρας ξάπλωσε πάνω στο 2 ετών αγοράκι του και το έσωσε από τις σφαίρες του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας

Ένα αγόρι ηλικίας δύο ετών σώθηκε από την τρομοκρατική επίθεση της Νέας Ζηλανδίας χάρη στον πατέρα του, ο οποίος πήδηξε πάνω στο παιδί και το προστάτευσε από τις σφαίρες του μακελάρη. 

Ο Zulfirman Syah βρισκόταν στο ισλαμικό κέντρο του Linwood με τον γιο του Averroes όταν ο Brenton Tarrant άνοιξε πυρ.

Επτά άτομα σκοτώθηκαν στο ισλαμικό κέντρο Linwood από τον Tarrant, ενώ ο δράστης δολοφόνησε άλλα 42 στο κοντινό Al Noor Mosque.

Ο γενναίος Zulfirman δέχθηκε πολλούς πυροβολισμούς, αλλά προφύλαξε το γιο του μέχρι να απομακρυνθεί ο δράστης από το σημείο.

Τα πλάνα που τραβήχτηκαν μετά την επίθεση δείχνουν τα θύματα της θηριωδίας, συμπεριλαμβανομένου του μικρούλη Averroes που στέκεται πάνω στο σώμα του πατέρα του ενώ ο άντρας βρίσκεται στο έδαφος.

Ο Averroes χτυπήθηκε στο γλουτό αλλά υπέστη μικρά τραύματα, ενώ ο πατέρας του έπρεπε να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση για να σωθεί.

Η σύζυγος του Zulfirman, Alta Marie, είπε στο New Zealand Herald: “Ο σύζυγός μου έσωσε το γιο μας κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο ισλαμικό κέντρο Linwood. Τώρα ανακάμπτει και είναι χαρούμενος που ο μικρός μας δεν έπαθε κάτι σοβαρό.”

“Ο Syah έχει δεχθεί πυροβολισμούς σε πολλά σημεία στο σώμα του και η κατάστασή του είναι σταθερή μετά το χειρουργείο του. Βρίσκεται ακόμα στη μονάδα εντατικής θεραπείας και οι γιατροί λένε πως σε μια – δυο μέρες θα τον μεταφέρουν σε κανονικό δωμάτιο.”

“Ο δρόμος για ανάκαμψη θα είναι μακρύς, ωστόσο οι γιατροί εκτιμούν πως η κατάστασή του θα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.”

Αυτός ο πατέρας είναι ένας αληθινός ήρωας!

 

Πηγή: diaforetiko.gr