Πατέρας, μέθυσε και έστειλε τις κόρες του στην εντατική γιατί αντί για γάλα έβαλε κρασί στα μπιμπερό
Www.true.gr

Πατέρας, μέθυσε και έστειλε τις κόρες του στην εντατική γιατί αντί για γάλα έβαλε κρασί στα μπιμπερό

Η τετράχρονη Maryna και η δίχρονη αδερφή της Luda βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους στο δρόμο στο χωριό Chaplynka στην νότια περιοχή Kherson.

Σύμφωνα με αναφορές, τα κορίτσια κινδύνευσαν να πεθάνουν, αφού ο πατέρας τους, με το όνομα Mykola, τους έδωσε κρασί για μεσημεριανό γεύμα.

Ο πατέρας λέγεται ότι πρόσεχε τα παιδιά, ενώ η μητέρα τους Olga ανέλαβε εποχιακή εργασία σε μια άλλη περιοχή της χώρας.

Στις 3 Οκτωβρίου, όταν οι κόρες του ζήτησαν φαγητό κατά το μεσημεριανό γεύμα, ο Mykola, που ήταν μεθυσμένος εκείνη τη στιγμή, γέμισε τα μπουκάλια με κρασί αντί για γάλα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Λίγο αργότερα, τα κορίτσια βρέθηκαν λιπόθυμα κοντά στο σπίτι τους, δήλωσαν οι γείτονες.

Η Tetiana Shotik, μια γυναίκα που ζει δίπλα, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ: «Τα κορίτσια ήταν ακίνητα στο έδαφος. Προσπαθήσαμε να τα ξυπνήσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Υπήρχε έντονη μυρωδιά αλκοόλ και καλέσαμε ασθενοφόρο.»«Πριν από αυτό τα είδα στο δρόμο κοντά στο σπίτι τους. Τραγουδούσαν κάτι ακατανόητο και παραπατούσαν.»

«Φαινόταν παράξενο αλλά σκέφτηκα ότι έπαιζαν κάποιο είδος παιχνιδιού. Είχαν παιδικά μπουκάλια με κάποιο ροζ υγρό στα χέρια τους.»

Η Maryna και η Luda μεταφέρθηκαν στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση και διαγνώστηκαν με οξεία δηλητηρίαση από αλκοόλ.

Ο Σεργκέι Μιναέφ, επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας του περιφερειακού νοσοκομείου Chaplin, δήλωσε: «Τα κορίτσια νοσηλεύτηκαν σε κατάσταση κώματος και βρίσκονταν στα πρόθυρα του θανάτου.

«Πραγματοποιήσαμε μια σειρά από απαραίτητες διαδικασίες και, ευτυχώς, καταφέραμε να τις σώσουμε. Τα παιδιά λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή και αισθάνονται καλύτερα. Η ζωή τους δεν κινδυνεύει τώρα.»

Το ιατρικό προσωπικό λέει ότι οι αδελφές είχαν σοβαρά παραμεληθεί και είχαν κολλήσει ψείρες.

«Τα κορίτσια ήταν μαύρα από τη βρωμιά. Περάσαμε δύο ώρες προσπαθώντας να τις καθαρίσουμε.»«Τα ρούχα τους ήταν τόσο βρώμικα που τα πετάξαμε. Τα μαλλιά των κοριτσιών ήταν ένας τεράστιος κόμπος και χρειάστηκε πολύς χρόνος για να τα ξεμπερδέψουμε.»

Μετά το περιστατικό, ο ανεύθυνος πατέρας, Mykola, μεταφέρθηκε σε τοπικό αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.

Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι ο άντρας ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν μπορούσε να περπατήσει και οι αστυνομικοί έπρεπε να τον μεταφέρουν από το σπίτι του και να φορτώσουν στο περιπολικό.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Yaroslav Shanko δήλωσε: «Ο πατέρας είπε ότι τα παιδιά ήπιαν κρασί μόνα τους και δεν γνώριζε τίποτα γι ‘αυτό. Αλλά τα κορίτσια είπαν ότι ήταν ο πατέρας τους που τους έδωσε το ποτό.»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πατέρας γέμισε τις φιάλες των κοριτσιών με κρασί αφού δεν κατάφεραν να βρουν γάλα στο ψυγείο και οι αδελφές ήπιαν περίπου μισό λίτρο κρασί η κάθε μία.

Η αστυνομία κάνει έρευνα για μη εκπλήρωση των γονικών υποχρεώσεων του πατέρα και ανέφερε το περιστατικό στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Οι αξιωματικοί παρακολουθούν τώρα που βρίσκεται η μητέρα των κοριτσιών, ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες συλλέγουν έγγραφα για να μηνύσουν τους γονείς και να τους στερήσουν τα γονικά δικαιώματα.

Η Maryna και η Luda πρόκειται να μεταφερθούν σε κοινωνικό ίδρυμα έως ότου το δικαστήριο λάβει απόφαση.

Ο πατέρας αντιμετωπίζει μέχρι πέντε χρόνια φυλάκισης εάν κριθεί ένοχος.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr