Πατέρας Γιακουμάκη: «Δεν έχασα κλειδιά, ούτε πρόβατο… έχασα το παιδί μου»
Www.true.gr

Πατέρας Γιακουμάκη: «Δεν έχασα κλειδιά, ούτε πρόβατο… έχασα το παιδί μου»

Πατέρας Γιακουμάκη: «Δεν έχασα κλειδιά, ούτε πρόβατο… έχασα το παιδί μου»

Πατέρας Γιακουμάκη: Εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2015. Ένα μήνα αργότερα εντοπίστηκε νεκρός τον Μάρτιο του 2015, με τραύματα από μαχαίρι. Βυθίζοντας στην θλίψη τους κοντινούς του ανθρώπους και όλη την Ελλάδα.

Λίγο αργότερα ξεκίνησαν οι έρευνες, οι οποίες σόκαραν ακόμη περισσότερο. Με τα βασανιστήρια που δεχόταν ο Βαγγέλης από τους συμφοιτητές του.

Εχθές (Ιούνιος 2021) μετά τις 15:00 ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα εκδίκασης των οκτώ εφέσεων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Πατέρας Γιακουμάκη: «Δεν έχασα κλειδιά, ούτε πρόβατο… έχασα το παιδί μου»
Μετά την κατάθεση της μητέρας. Κατέθεσε ο πατέρας του Ανδρέας συγκλονίζοντας με τα όσα είπε. Η συγκινησιακή του φόρτιση ήταν τόσο μεγάλη που δεν αισθανόταν καλά. Η διαδικασία διακόπηκε. Για λίγα λεπτά χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να κληθεί το ΕΚΑΒ.

Ο κ. Γιακουμάκης προσπαθούσε να διαχειριστεί την απώλεια του παιδιού του μη γνωρίζοντας τα περιστατικά που του είχαν συμβεί.

«Μετά από μήνες μου είπαν ότι δεν τα λέω καλά. Δεν έχασα κλειδιά ούτε πρόβατο, έχασα το παιδί μου. Ξαφνικά οι αξίες έχουν χαθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων.


Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής, ζητήθηκε να κληθεί ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος γιατί όπως είπε ο ίδιος έκανε έρευνα.

«Μίλησε με τα παιδιά αλλά τα παιδιά μιλούσαν για περιστατικά χωρίς να τα τεκμηριώνουν, δεν έλεγαν δηλαδή ποιός είδε ακριβώς τί. Ελεγαν μόνο αποσπασματικά διάφορα πράγματα», εξήγησε.

Πατέρας Γιακουμάκη: «Δεν έχασα κλειδιά, ούτε πρόβατο… έχασα το παιδί μου»
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν άρεσε στον Βαγγέλη η σχολή. Ο πατέρας απάντησε πως ο ίδιος στη ζωή του πάντα προσπαθεί να πηγαίνει πάντα με βάση τα «θέλω» του καθενός. Και «από τη στιγμή που το παιδί μου το ήθελε, για αυτό και έκανα αυτό που επιθυμούσε».

Τον πρώτο χρόνο ο Βαγγέλης συγκατοικούσε με 3 παιδιά χωρίς προβλήματα. Μόλις έμαθε (το 2014) πως είχαν αρχίσει κάποια προβλήματα. Ρώτησε το παιδί αν όλα ήταν καλά και ο Βαγγέλης τον διαβεβαίωσε πως δεν υπήρχε πρόβλημα. «Εγώ αυτά που ξέρω τώρα, τα έμαθα μετά από αρκετά χρόνια».

Όλα όσα δήλωσε ο πατέρας του Γιακουμάκη
«Μετά από 6 χρόνια έρχονται οι φίλοι του για να πουν πως όλα ήταν ένα αστείο.Το αίσθημα της ντροπής ήταν αυτό που έκανε τον Βαγγέλη να μην μιλά».

Οταν το παιδί πήγε στην Κρήτη για διακοπές είχε διαβεβαιώσει τους γονείς του πως όλα ήταν καλά. Κάτι που έκαναν και δύο από τους κατηγορουμένους όταν ο πατέρας του είχε έρθει στα Ιωάννινα.


Πατέρας Γιακουμάκη: «Δεν έχασα κλειδιά, ούτε πρόβατο… έχασα το παιδί μου»
«Αν τα γνώριζα τότε όλα αυτά θα τους κατηγορούσα αλλά τότε τους θεωρούσα φίλους. Ευτυχώς ο Βαγγέλης μου μπορεί να μην μίλησε αλλά η σιωπή του ακούστηκε παντού σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Η Κρήτη δεν είναι αυτή που δείχνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο γιος του όπως είπε δεν δημιουργούσε προβλήματα και δεν συμμετείχε στις παραβατικές συμπεριφορές της παρέας των Κρητικών . Σημειώνεται ότι όσο προχωρούσε η κατάθεση τόσο και μεγάλωνε η φόρτισή του φτάνοντας σε σημείο που αδυνατούσε να συνεχίσει να μιλά.

Στην κατάθεσή του αναφέρθηκε στα περιστατικά που είχε βιώσει ο Βαγγέλης μέσα στη σχολή. Κάτι που τον έκανε να αναρωτιέται πόσο αστείο μπορεί να είναι μία πετσέτα στο λαιμό.

«Οταν ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε από τη σχολή έσπευσαν όλοι να μας βοηθήσουν. Αλλά την ώρα της δίκης πήγαν με το μέρος του διευθυντή. Μάλιστα δεν βρέθηκε κανείς ούτε από τους κατηγορουμένους να μου πει ότι ο Βαγγέλης μου δεν ήταν όπως τον ήξερα εγώ. Μου είχαν πει ονόματα παιδιών που είχαν αποβληθεί αλλά την ώρα της δίκης τα ξέχασαν όλα». σημείωσε. Αν χρειαζόταν να ξανα μεγαλώσει το γιο του θα τον ανάθρεφε με τον ίδιο τρόπο είπε. Τονίζοντας πως δεν πιστεύει με τίποτα ότι ο ίδιος ο Βαγγέλης εκλάμβανε αυτά τα περιστατικά ως πλάκα.

«Ο Βαγγέλης δεν μίλησε», όπως είπε, «για να τους προστατέψει αφού δεν ήταν ρουφιάνος ούτε βρώμος. Αν ήταν βρώμος θα τον είχα σήμερα εδώ. Δεν θα ήταν νεκρός», τόνισε.


Αν ο γιος του είχε μιλήσει για τα όσα βίωνε στη σχολή ο κ. Γιακουμάκης τόνισε πως θα τον είχε πάρει κατευθείαν από τη σχολή.

«Το παιδί μου πιστεύω ότι ήθελε να προστατέψει το ήθος που πίστευε ότι έχουν τα παιδιά αυτά. Και για αυτό δεν μίλησε. Εμείς εκεί που ζούμε δεν ξέρουμε από βία και τον είχαμε αναθρέψει να μην αντιδρά με βία», απάντησε ο Ανδρέας Γιακουμάκης. Σε ερώτηση συνηγόρων γιατί δεν μιλούσε για τα όσα βίωνε ο Βαγγέλης. Η κατάθεσή του δεν ολοκληρώθηκε λόγω της αδιαθεσίας που ένοιωσε. Και η δίκη θα συνεχιστεί αύριο στις 9 το πρωί.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr