Πατέρας έριξε από γέφυρα την 5χρονη κόρη του τώρα λέει ότι έχει ψυχολογικά για να γλιτώσει τα ισόβια

Ένας πατέρας που σκότωσε την 5χρονη κόρη του πετώντας την από μια γέφυρα στη Φλόριντα πριν τέσσερα χρόνια, επικαλείται τώρα ψυχολογικά προβλήματα για να γλιτώσει την ισόβια φυλάκιση.

Ο 29χρονος John Jonchuck, δικάστηκε τη Δευτέρα για το θάνατο της κόρης του Phoebe, την οποία πέταξε από μια γέφυρα ύψους 19 μέτρων και τώρα επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα για να μην περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή.

Δώδεκα ώρες πριν από το θάνατο της μικρούλας, η δικηγόρος του Jonchuk, Genevieve Torres, κάλεσε την πρόνοια, φοβούμενη την ασφάλεια του κοριτσιού.

Η Torres δήλωσε στον υπεύθυνο της πρόνοιας πως φοβόταν επειδή ο Jonchuck είχε πάει εκείνο το πρωί σε τρεις εκκλησίες φορώντας τις πιτζάμες του και πήρε μαζί του τη Phoebe. Η δικηγόρος είπε, επίσης, ότι ο Jonchuck πίστευε ότι η Phoebe δεν ήταν παιδί του.

“Καλούσε στο γραφείο κάθε πέντε λεπτά και έλεγε ότι το παιδί μπορεί να μην είναι το δικό του,” είπε η Torres στον υπεύθυνο της πρόνοιας. “Φοβόμουν ότι κάτι αρρωστημένο είχε στο μυαλό του.”

Ο υπεύθυνος της πρόνοιας, όμως, πίστευε ότι η δικηγόρος ανησυχούσε περισσότερο για την ασφάλεια του Jonchuck απ’ ότι για την ασφάλεια του κοριτσιού και δεν ανέφερε την κλήση της στις αρχές

Τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας, ο Jonchuck πέρασε μπροστά από το περιπολικό του αστυνομικού William Vickers, ο οποίος τον ακολούθησε μη γνωρίζοντας πως η μικρή Phoebe ήταν μέσα.

Καθώς έφτασαν στην κορυφή της γέφυρας, ο Jonchuck σταμάτησε και βγήκε έξω. Ο Vickers σταμάτησε πίσω του, τράβηξε το όπλο του και φώναξε στον Jonchuck να σηκώσει ψηλά τα χέρια του.

Ο Jonchuck πήρε τη Phoebe από το πίσω κάθισμα, την κράτησε στιγμιαία και την πέταξε από τη γέφυρα.

Ο Jonchuck προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα. Ο Vickers κατέβηκε από τη γέφυρα μέσω μιας σκάλας, αλλά δεν μπορούσε να δει τη Phoebe μέσα στα σκοτεινά νερά. Ένα θαλάσσιο σκάφος διάσωσης έφτασε στο σημείο και το σώμα της άτυχης μικρούλας βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Πηγή : diaforetiko.gr