Πατέρας δυο παιδιών νίκησε τον καρκίνο 4ου σταδίου όταν έγινε χορτοφάγος και σταμάτησε τις θεραπείες του

Πατέρας δυο παιδιών νίκησε τον καρκίνο 4ου σταδίου όταν έγινε χορτοφάγος και σταμάτησε τις θεραπείες του

Ο 43χρονος Rob Mooberry, είναι μπάρμαν, ζει στο Λας Βέγκας και είναι πατέρας δύο δίδυμων παιδιών, ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού, ηλικίας 20 μηνών. Για διάστημα ενός χρόνου, είχε συμπτώματα όπως φούσκωμα και αλλαγή στις κινήσεις του εντέρου, αλλά υπολόγιζε ότι ήταν  κρύωμα ή ότι τον πείραζαν κάποιες τροφές.

Το 2012 νοσηλεύτηκε με έντονους πόσους στην κοιλιά του και διάρροια. Λίγες ημέρες αργότερα, διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου στο τέταρτο στάδιο και οι γιατροί του έδιναν πολύ λίγο χρόνο ζωής, μόνο δύο εβδομάδες.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2012 όταν ο Rob, μετά από μία εξέταση κολονοσκόπησης διαγνώστηκε με την επάρατο νόσο στο τέταρτο στάδιο.

Όταν έγινε η διάγνωση του καρκίνου, ο Rob σοκαρίστηκε γιατί δεν είχε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου και ζούσε με υγιεινό τρόπο ζωής. Έτρεχε τακτικά κι έκανε μια δίαιτα με άπαχες πρωτεϊνες.

Ο καρκίνος όμως, είχε εξαπλωθεί στα έντερα, στους λεμφαδένες και στο ήπαρ. Αμέσως υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, σε χημειοθεραπείες κι ακτινοθεραπείες. Κατάφερε έτσι να υποβαθμίσει τον καρκίνο στο 3ο στάδιο.

Αναγκάστηκε να φύγει από τη δουλειά του, γιατί ένιωθε άρρωστος κι αδύναμος. Όπως είπε ο ίδιος, ήταν τόσα πολλά τα χημικά που είχε δεχτεί το σώμα του. Οι γιατροί είχαν πει στη σύζυγό του ότι οι πιθανότητες να επιζήσει ήταν μόλις 8%.


Οι γιατροί του είπαν ότι θα χρειαστεί να υποβληθεί σε εκτροπή της αποχετευτικής οδού του πεπτικού σωλήνα σε τσάντα κολοστομίας. Θα του δημιουργούσαν δηλαδή μια τεχνητή έξοδο των σωματικών αποβλήτων, επειδή το παχύ έντερο δε λειτουργούσε σωστά. Στη συνέχεια θα έπρεπε να υποβληθεί σε δύο χημειοθεραπείες κι ακτινοθεραπείες.

Ο Rob όμως αποφάσισε ότι θα πρέπει να αποτοξινώσει πρώτα το σώμα του από τα χημικά και μετά να ξεκινήσει να κάνει μια πιο ισχυρή θεραπεία. Σκέφτηκε να ακολουθήσει για ένα διάστημα μια δίαιτα βασισμένη στα βότανα, να γίνει χορτοφάγος και να συνδυάσει μια ήπια σωματική άσκηση.

Το Νοέμβριο του 2012 ξεκίνησε λοιπόν, μια αλκαλική διατροφή στην οποία συμμετείχε και τον στήριξε η 39χρονη σύζυγός του Amanda, που ήταν κι εκείνη χορτοφάγος.

Όταν το 2013 ξαναμπήκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι ο καρκίνος του είχε συρρικνωθεί κατά 80%.

Η απόφασή του να απορρίψει τις περεταίρω χημειοθεραπείες αποδείχτηκε σωτήρια, γιατί σήμερα γιορτάζει πέντε ολόκληρα χρόνια χωρίς καρκίνο. Είναι ευτυχισμένος και μεγαλώνει τα δίδυμα παιδιά του μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο, που τόσο πολύ του στάθηκε τη δύσκολη εκείνη περίοδο της ασθένειας.

Η ιστορία του έχει γίνει viral, κι ο ίδιος προσπαθεί, με το παράδειγμά του, να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο. Θεωρεί ότι η συγκεκριμένη δίαιτα που έκανε τον βοήθησε να νικήσει τον καρκίνο. Υπάρχουν άλλωστε και κάποιες σχετικές  έρευνες που έχουν αποδείξει ότι τα σάκχαρα και τα επεξεργασμένα τρόφιμα τροφοδοτούν τους καρκινικούς όγκους.


Οι θάνατοι από καρκίνο του παχέος εντέρου έχουν αυξηθεί στους ανθρώπους ηλικίας 55 ετών κατά μέσο όρο, στις ΗΠΑ από τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Ταυτόχρονα, τα ποσοστά θνησιμότητας αυξάνονται ραγδαία στους νεαρούς, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες βασική αιτία της αύξησης αυτής, είναι η παχυσαρκία και η έλλειψη πρόληψης κι εξετάσεων.

Επίσης αποδείχτηκε ότι οι λιπαρές δίαιτες διεγείρουν την ανάπτυξη καρκινικού όγκου κι ενεργοποιούν την τροφοδοσία ανώμαλων κυττάρων.

Η ιστορία του Rob αποτελεί μια αχτίδα φωτός, εν μέσω της αύξησης του ποσοστού των νέων που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του παχέος εντέρου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα αντίστοιχα ποσοστά καρκίνου, στη Μεσόγειο μειώνονται.

Ορισμένες αναφορές υποδεικνύουν ότι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στη δυτική διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε μεταποιημένα κρέατα, σάκχαρα και κορεσμένα λίπη.

διαφορετικό