Πατέρας άφησε την τετράχρονη κόρη του με σύνδρομο Down να λιμοκτονήσει μέχρι θανάτου μαζί με αρουραίους

 Ένα 4χρονο κορίτσι με σύνδρομο Down στην Αυστραλία αφέθηκε να λιμοκτονήσει και παρέμεινε νεκρό για δύο ημέρες από τον πατέρα της πριν καλέσει τις αρχές. Βρέθηκε στο σπίτι του πατέρα της στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, ένα μέρος του προσώπου της βρέθηκε να έχει φαγωθεί φρικτά από αρουραίους όσο βρισκόταν ακόμα στην κούνια της. Είχε επίσης πληγές στους γοφούς της. Ο πατέρας του κοριτσιού, ο Mark James Dunn, συνελήφθη και κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης του, Willow Dunn. Η μητέρα του παιδιού, η Naomi, πέθανε κατά τη γέννησή της το 2015. Σύμφωνα με αναφορές, ο Dunn δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την απώλεια και να φροντίσει την κόρη του. Ως αποτέλεσμα, η κόρη του έμεινε στη σε συγγενικό πρόσωπο για περίπου ένα χρόνο και επέστρεψε στον πατέρα της αργότερα. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει την αιτία του θανάτου του παιδιού ή εάν έχει ολοκληρωθεί ιατροδικαστική εξέταση.

Ο Dunn είχε αποκτήσει επίσης έναν επτάχρονο γιο με την τότε εν ζωή σύζυγό του Naomi, και μια κόρη από έναν προηγούμενο γάμο. Το αποσυντεθειμένο σώμα του κοριτσιού βρέθηκε τη Δευτέρα το πρωί από την αστυνομία. Η αστυνομία είπε όταν αποκαλύφθηκε το έγκλημά του, ο Dunn φέρεται να είπε, «έχω πρόβλημα, έτσι δεν είναι;» Αν και ο Dunn ξαναπαντρεύτηκε, η δεύτερη σύζυγός του αρνήθηκε να φροντίσει τη Willow καθώς είχε δικά της παιδιά. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η μικρή Willow δολοφονήθηκε στις 23 Μαΐου στο σπίτι του Dunn.

Σύμφωνα με τους γείτονες του Dunn, δεν ήξεραν τίποτα για το νεκρό κορίτσι. «Ζούσαν εκεί για πολύ καιρό και δεν ξέραμε ότι ένα μικρό κορίτσι ζούσε μαζί τους. Δεν μπορώ να το πιστέψω», είπε ένας γείτονας. Ο Οργανισμός για άτομα με το σύνδρομο Down της Αυστραλίας εξέδωσε δήλωση για το θάνατο της μικρής Willow. Η Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού, Δρ Ellen Skladzien είπε, «Η παραμέληση ή κακοποίηση οποιουδήποτε παιδιού δεν είναι αποδεκτή. Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, όπως και άλλα παιδιά στην κοινότητα, πρέπει να προστατεύονται και να φροντίζονται.»

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Dunn πιστεύεται ότι είπε στην αστυνομία ότι είχε πάθει κατάθλιψη από το θάνατο της γυναίκας του και δεν μπορούσε να χειριστεί την κατάσταση της κόρης του. Η αστυνομία διερευνά επίσης εάν εκτός από την πείνα, αν η Willow στερήθηκε επίσης φάρμακα. Εκτός από τον Dunn, κανείς άλλος δεν έχει κατηγορηθεί, καθώς δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για παραμέληση ή εμπλοκή άλλων ατόμων. Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται και ενδέχεται να εμφανιστούν περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, ο Dunn είπε στην αστυνομία ότι βρήκε την κόρη του νεκρή και αργότερα είδε σημάδια επίθεσης από αρουραίους, αλλά δεν ενημέρωσε την αστυνομία επί δύο ημέρες.