Παρέμβαση ΕΣΡ για παραπλανητικές διαφημίσεις προϊόντων που δήθεν αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό. Ποια κανάλια κλήθηκαν σε απολογία

Την άμεση παρέμβαση του ΕΣΡ προκάλεσαν καταγγελίες πολιτών οι οποίες αφορούν στην διαφήμιση προϊόντων που δήθεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Συμβουλίου αναφέρει:

«Σύμφωνα με καταγγελίες, οι τηλεοπτικοί σταθμοί a.Epsilon, Kontra, Βεργίνα TV μετέδωσαν ψευδή πληροφόρηση ως αληθή, και ειδικότερα: απέδωσαν σε εμπορικά προϊόντα, αποκαλούμενα «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ» και «ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΝ» ιδιότητες που δήθεν προστατεύουν όσους (τα αγοράζουν και) τα χρησιμοποιούν από τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό COVID19, θέτοντας έτσι δυνητικά σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ιδίως (ακόμα και) σε κίνδυνο ζωής τηλεθεατές που ενδέχεται να εκλάβουν τις σχετικές διαβεβαιώσεις ως σοβαρές και αληθείς.
Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθησαν οι λειτουργούσες τους τηλεοπτικούς σταθμούς εταιρίες σε ακρόαση για την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 και ώρα 11.00. Ερευνώνται καταγγελίες για προβολή παρόμοιων εκπομπών και σε άλλους σταθμούς».