Παρατηρείστε προσεκτικά τον Σκύλο σας. Αν έχει ΑΥΤΟ το Σημάδι, τρέξτε Αμέσως στον Κτηνίατρο.

Οι περισσότεροι από εμάς, βλέπουμε τα σκυλιά pugs ως αξιολάτρευτη συντροφιά. Όταν κοιτάμε τα μικρά πρόσωπά τους, οι καρδιές μας λιώνουν. Ωστόσο, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες ζώων, μεταχειριζόμαστε αυτά τα σκυλιά πιο άσχημα από όσο νομίζουμε.

Όταν αυτό φτερνίζεται, τείνουμε να το θεωρούμε ως μια αξιολάτρευτη συμπεριφορά. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ως μέσο επικοινωνίας του, για να μας δείξει τα υψηλά επίπεδα θλίψης του.

Το φτέρνισμα του pug δεν είναι μόνο ένας χαριτωμένος τρόπος να τραβήξουν την προσοχή μας. Όλοι μπορούμε να αναγνωρίσουμε πόσο χαριτωμένα είναι αυτά τα σκυλιά, αλλά δεν είμαστε πάντα σε θέση να αναγνωρίσουμε τον αγώνα τους.


Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σχετική με την υγεία των pugs, πιστεύεται ότι έξι στα δέκα pugs θα επωφεληθούν από διορθωτική χειρουργική επέμβαση.

Ο όγκος του αναπνευστικού χώρου παραμορφώνεται σε σύγκριση με τον αναπνευστικό χώρο που παρέχεται σε άλλες φυλές. Αυτό είναι ένα ατυχές ζήτημα που τείνει να συμβαίνει.


Ως αποτέλεσμα των δυσμενών συνθηκών ανατροφής, η καθημερινή ζωή ενός τέτοιου σκύλου είναι πολύ πιο δύσκολη από ό, τι μπορεί να συνειδητοποιήσει κανείς.

Αυτά τα σκυλιά υποφέρουν κατά πολύ από αυτές τις τακτικές ανατροφής και ο μέσος ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων είναι εντελώς ανίδεος ως προς το πώς αυτά τα ζώα περνούν.

Εκείνοι που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την κακομεταχείριση των pugs καλούνται να παρακολουθήσουν το παρακάτω βίντεο. Αυτά τα ζώα αξίζουν να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται, χωρίς να μετατραπούν σε καρικατούρες γελοιογραφίας.

Credit: goodfullness.net