Παράταση των περιοριστικών μέτρων– Τέλος τα sms μόλις «ελευθερωθούμε»
Www.true.gr

Παράταση των περιοριστικών μέτρων– Τέλος τα sms μόλις «ελευθερωθούμε»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, η καραντίνα και η απαγόρευση κυκλοφορίας παρατείνονται τουλάχιστον έως και τις 4 Μαΐου.

Κλειστά θα εξακολουθήσουν να παραμένουν και τα μαγαζιά, καθώς, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «παρατείνονται μέχρι τις 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα που έληγαν στις 27 Απριλίου».

Αυτό σημαίνει πως, οτιδήποτε αφορά την πολυαναμενόμενη μετάβαση σε διαδικασία «χαλάρωσης» των μέτρων, θα το πληροφορηθούμε πιθανόν τη Δευτέρα 27 Απριλίου, οπότε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει με διάγγελμά του το χρονοδιάγραμμα άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Πάντως, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως πρόθεση της κυβέρνησης, με την σταδιακή άρση των μέτρων που θα ανακοινωθούν στις 4 Μαίου, είναι να καταργηθεί η υποχρέωση της αποστολής sms στο 13033 και των βεβαιώσεων από το forma.gov.gr.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την ενημέρωση με αναφορά στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΕΛΚ, στην οποία μετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ηγέτες καλούνται να συζητήσουν την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων στα κοινά προβλήματα που γεννά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της η πανδημία του κορονοϊού. Ένα από τα βασικά ζητήματα στη σημερινή ημερήσια διάταξη είναι η δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας με την αξιοποίηση καινοτόμων χρηματοοικονομικών εργαλείων. Οι θέσεις της χώρας μας είναι γνωστές», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Εξήγησε ότι οι θέσεις αυτές αναπτύχθηκαν έγκαιρα από τον πρωθυπουργό στην κοινή επιστολή με άλλους 8 Ευρωπαίους ηγέτες προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΗ πρώτη που αποτελεί και ακρογωνιαίο λίθο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η θέση αρχής ότι «τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις».

Ο κ. Πέτσας στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η απαίτηση από τις ηγεσίες όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη μεγάλη υγειονομική κρίση που σαφώς προκαλεί και οικονομική κρίση. «Η Ευρώπη χρειάζεται κοινές πολιτικές κι ένα κοινό ευρωπαϊκό εργαλείο», όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός «για παράδειγμα ένα κοινό ευρωομόλογο».

Στόχος είναι να πείσουμε τις αγορές αλλά και τους ευρωπαίους πολίτες ότι «η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει γρήγορα την ύφεση, να βάλει μπροστά τις μηχανές της ανάπτυξης και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι στην προπαρασκευαστική τηλεδιάσκεψη που είχε προχθές ο πρωθυπουργός με τον κ. Σαρλ Μισέλ επανέλαβε ότι για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας «είναι αναγκαία η χρήση νέων χρηματοοικονομικών εργαλείων και η ανάπτυξη κοινών παρεμβάσεων που θα διασφαλίζουν τη συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών. Επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας της ενιαίας αγοράς και ζήτησε να επεξεργαστούν οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ένα συνεκτικό πλαίσιο για την επανεκκίνηση των μεταφορών και της τουριστικής δραστηριότητας».

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr