Παράνομος μετανάστης βίασε και σκότωσε 24χρονη φοιτήτρια και πέταξε το σώμα της σε χωράφι με καλαμπόκια

H οικογένεια στην οποία ανήκει η φάρμα που εργαζόταν ο δολοφόνος της Mollie Tibbetts επιμένει πως ο δράστης πέρασε από όλους τους απαιτούμενους ελέγχους για τους μετανάστες εργαζόμενους.

Ο Μεξικανός Christhian Rivera, 24 ετών, κατηγορήθηκε ότι σκότωσε τη Mollie και πέταξε το σώμα της σε ένα χωράφι με καλαμπόκια.

Ο Dane Lang, συνιδιοκτήτης της φάρμας Yarrabee, επιβεβαίωσε ότι ο Rivera εργάστηκε εκεί τέσσερα χρόνια και πως ήταν καλός υπάλληλος.

“Αρχικά, οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Mollie Tibbetts.” είπε οDane σε μια δήλωσή του.

“Αυτή είναι μια θλιβερή μέρα για την κοινότητά μας. Όλοι εμείς στη φάρμα Yarrabee σοκαριστήκαμε όταν ακούσαμε πως ένας υπάλληλός μας είναι υπεύθυνος για αυτό το τραγικό συμβάν.”

“Αυτό το άτομο εργάστηκε στις εγκαταστάσεις μας για τέσσερα χρόνια, ελέγχθηκε μέσω του κυβερνητικού συστήματος E-Verify και ήταν καλός υπάλληλος.”

“Τη Δευτέρα, οι αρχές επισκέφθηκαν το αγρόκτημα μας και μίλησαν με τους υπαλλήλους μας. Έχουμε συνεργαστεί πλήρως με την έρευνά τους.”

Ο ιστότοπος E-Verify επιτρέπει στους εργοδότες να ελέγξουν τους εργαζόμενους, τόσο των υπηκόων των ΗΠΑ όσο και των αλλοδαπών.

Παρόλο που η οικογένεια Lang χρησιμοποίησε το σύστημα για να τον ελέγξει, η αστυνομία λέει ότι ο Rivera βρισκόταν παράνομα στις ΗΠΑ για διάστημα τεσσάρων έως επτά ετών.

Οι αστυνομικοί λένε ότι ο Rivera ακολούθησε την Mollie την ώρα που πήγε για τρέξιμο, γύρω στις 7.30μ.μ. της 18ης Ιουλίου, και της επιτέθηκε.

Ο Rivera ταυτοποιήθηκε χάρη σε ένα βίντεο από μια κάμερα παρακολούθησης ενός κοντινού σπιτιού.

Το βίντεο δείχνει τον δολοφόνο να ακολουθεί τη φοιτήτρια με το αυτοκίνητό του και η Mollie να τρέχει μπροστά του. Δεν έγινε ακόμη σαφές με ποιο τρόπο σκότωσε τη Mollie.


Η φάρμα Yarrabee απασχολεί περίπου 15 μετανάστες εργαζόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Μεξικανοί.

Ο Rivera πιστεύεται ότι έζησε με αρκετούς άλλους μετανάστες εργαζόμενους σε μια απομονωμένη αγροικία στο Μπρούκλιν, η οποία ανήκει στον εργοδότη του.

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στην φάρμα, ανέφεραν στο DailyMail.com πως μόλις είχαν γνωρίσει τον Rivera και επιβεβαίωσαν ότι έμενε εκεί με τη φίλη του, που ονομάζεται Iris Monarrez, και το μωρό τους.

Είπαν επίσης ότι η Iris είχε πάει να μείνει με τη μητέρα της όταν συνελήφθη ο Rivera.

Ο Rivera είπε στην αστυνομία ότι αφού είδε τη Mollie, σταμάτησε το αυτοκίνητό του και βγήκε έξω να τρέξει μαζί της.

Η Mollie άρπαξε τότε το τηλέφωνό της και απειλούσε να καλέσει την αστυνομία. Ο κατηγορούμενος είπε ότι αυτό τον πανικόβαλε με αποτέλεσμα να της επιτεθεί.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρο της δολοφονίας.

Την Τρίτη, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του , κατηγόρησε τους νόμους περί μετανάστευσης για το θάνατο του Mollie.

“Ακούσατε σήμερα για τον παράνομο αλλοδαπό που ήρθε από το Μεξικό,”είπε ο Τραμπ. “Και είδατε τι συνέβη σε αυτή την νεαρή γυναίκα.”

“Δεν πρέπει να έχουμε παράνομους στη χώρα μας. Οι νόμοι είναι τόσο κακοί.”

“Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι ντροπιαστικοί.”

Η κυβερνήτης Kim Reynolds διαμαρτυρήθηκε για το «άσχημο» μεταναστευτικό σύστημα που επέτρεψε σε έναν «δολοφόνο» να ζει στην πολιτεία της.

“Μίλησα με την οικογένεια της Mollie και της μετέδωσα τα ειλικρινή συλλυπητήρια από ένα θλιμμένο κράτος,” είπε η Reynolds.

“Ελπίζω να βρουν ανακούφιση γνωρίζοντας ότι ο Θεός δεν μας αφήνει να υποφέρουμε μόνοι μας. Ακόμη και στις σκοτεινότερες στιγμές μας, θα μας παρηγορήσει και θα θεραπεύσει τις ραγισμένες καρδιές μας.”

Η σύλληψη του Rivera και η ανακάλυψη του σώματος της φοιτήτριας έγινε μετά από πέντε εβδομάδες ακούραστης έρευνας από το FBI, το τμήμα ερευνών της Iowa και την τοπική αστυνομία.

Το πρώτο δικαστήριο του Rivera θα γίνει την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr