Το παράδοξο του Αυγούστου: Ο λόγος που είχαμε τους πιο πολλούς νεκρούς παρά τους εμβολιασμούς
Www.true.gr

Το παράδοξο του Αυγούστου: Ο λόγος που είχαμε τους πιο πολλούς νεκρούς παρά τους εμβολιασμούς

Ένα παράδοξο από μόνος του είναι ο μήνας Αύγουστος για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα καθώς τα νούμερά του είναι γεμάτα αντιθέσεις, παρόλα αυτά υπάρχουν λογικές εξηγήσεις πίσω από τον αριθμό ρεκόρ των νεκρών.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κάθε Δευτέρα είναι αποπροσανατολιστικός για τα επίπεδα των επιδημιολογικών δεδομένων καθώς είναι η ημέρα που γίνονται τα λιγότερα τεστ δίνοντας λάθος εικόνα για το τι συμβαίνει. Παρόλα αυτά τη Δευτέρα που μας πέρασε έστω και με λιγότερα τεστ τα κρούσματα έφθασαν τα 2.628 και οι θάνατοι έφτασαν τους 34 με διαρκή αύξηση. Παράλληλα ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται συνεχώς φτάνοντας τους 319.


Με τον Αύγουστο να έχει ακόμα περίπου μία εβδομάδα μπροστά του, έχουν μέχρι στιγμής σημειωθεί 94 θάνατοι και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας- Εντατικολογίας και διευθύντρια των ΜΕΘ Ευαγγελισμού, Αναστασία Κοτανίδου, εξηγεί το φαινόμενο της αύξησης των θανάτων λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα και από το γεγονός ότι άνω του 95% των ασθενών που χάνουν από τον κορωνοϊό τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι.

Μεταξύ άλλων ο μήνας συνδέεται και με την επιστροφή των νέων από τις θερινές διακοπές τους. Όπως αναφέρει η διευθύντρια της ΜΕΘ «Σωτηρία», καθηγήτρια Πνευμονολογίας Αντωνία Κουτσούκου, οι διασωληνωμένοι του μήναείναι πενηντάρηδες και εξηντάρηδες, ανεμβολίαστοι που πιθανότατα να κόλλησαν από τα παιδιά τους που επέστρεψαν από διακοπές.

πηγη: instanews.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr