Πάντα υπάρχει κάποιος που δεν μπορείς να ξεχάσεις

Ό,τι κι αν γίνει, όσο κι αν θέλεις να ξεχάσεις, δε θα τα καταφέρεις ποτέ γιατί πάντα θα θυμάσαι τον άνθρωπο εκείνον που μ’ έναν μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο σε σημάδεψε. Που θα μείνει στην καρδιά σου μέχρι την τελευταία σου ανάσα. Θα έχει καταφέρει να κερδίσει το μυαλό και την ψυχή σου.

Όλα αυτά έγιναν επειδή σε άλλαξε και σου παρουσίασε δρόμους και διεξόδους που δεν μπορούσες να δεις εσύ. Αποκάλυψε μυστικές πτυχές για σένα και στις έδειξε. Σε έκανε να δεις πώς είναι να ξεπερνάς τα όριά σου χωρίς να χάνεις τον εαυτό σου. Κι ανεξάρτητα απ’ το πόσο σκληρά σου φέρθηκε ή δεν έμεινε διπλά σου για κάποιους λόγους, άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι μέσα σου. Δε θα μπορέσεις να τον σταματήσεις να έρχεται στα όνειρά σου όταν τον έχεις ανάγκη.

Μπορεί αυτό να σε φοβίζει, αλλά είναι κι όμορφο ταυτόχρονα. Αγάπησες κι αγαπήθηκες από αυτό το πρόσωπο. Σε λάτρεψε και σε φρόντισε. Στα μάτια του υπήρχε η αντανάκλαση σου. Το κυριότερο όμως είναι ότι διαμόρφωσε το χαρακτήρα σου. Σε μεταμόρφωσε. Σου δίδαξε πώς είναι να βλέπει κάποιος πόσο αξιαγάπητος είσαι. Δε στάθηκε στο να κρίνει τα ελαττώματά σου, αλλά σε βοήθησε να τα μετατρέψεις σε προτερήματα και να εξελιχθείς.

Ξέρω πως ψάχνεις την απάντηση στην ερώτηση για το αν έκανες κάτι κακό εσύ. Αν έφταιξες που έφυγε. Μην μπαίνεις σ’ αυτή τη διαδικασία γιατί δεν έκανες τίποτα κακό. Να έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου. Ο θυμός κάποια στιγμή θα φύγει και τότε θα καταλάβεις πως έδωσες και πήρες πίσω πολλά. Να σταθείς στην ουσία και σταμάτησε να αναλύεις το παραμικρό λάθος.

Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να έχει φύγει τώρα. Να μη μοιράζεστε πλέον συναισθήματα. Η αγάπη σου γι’ αυτόν με τον τρόπο που εσύ επιθυμείς δε θα συνεχιστεί για πάντα. Θα τον ξεχάσεις σαν παρουσία στην καθημερινότητα σου και θα ξεχαστείς. Δεν έχει σημασία το πόσο καιρό θα σου πάρει για να συμβεί αυτό.

Εκείνο που μετράει είναι το γεγονός ότι παραμένει η μαγεία που είχατε φτιάξει με κόπο και με δυσκολίες. Αργότερα, θα δεις ότι μέσα από αυτό που είχατε, έμαθες να αντιμετωπίζεις σωστά καθετί που έρχεται στη ζωή σου. Γι’ αυτό λοιπόν, μην αντιμετωπίζεις την αποχώρησή του ως μια τραγωδία. Να αισθάνεσαι χαρά κι ευγνωμοσύνη για όσα έζησες δίπλα του. Για όσα έμαθες. Μην ξεχνάς πως μετά την καταιγίδα βγαίνει το ουράνιο τόξο.

Ζήσε με την ανάμνηση του και κάνε μια καινούργια αρχή. Ένα νέο ξεκίνημα. Είχες νιώσει κάτι τόσο δυνατό που πολλοί δε θα καταφέρουν να το βιώσουν ούτε μία φορά. Ναι, υπάρχουν κι αυτοί που δεν τόλμησαν να δώσουν όλο τους το είναι και να δεθούν ολοκληρωτικά με κάποιον. Να νιώθεις ευγνωμοσύνη που αφέθηκες.

Μην κρύβεσαι πίσω απ’ το δάχτυλό σου. Μην κλείνεσαι στον εαυτό σου κι αποκλείεις ανθρώπους που σε αγαπάνε. Μη μένεις μακριά απ’ την ελπίδα να έχεις μια υπεροχή ζωή και πάλι. Και κυρίως μην επιτρέψεις στην πρόσκαιρη απογοήτευση που αισθάνεσαι να κυριαρχήσει και να σε αλλάξει. Ο εγωισμός σου θα επιμένει ότι δε θα αγαπήσεις ποτέ ξανά. Δεν ισχύει όμως αυτό. Θα αγαπήσεις και πάλι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Έμαθες πώς είναι να δίνεις τα πάντα.

Οι αναμνήσεις κι οι στιγμές δε φεύγουν ποτέ απ’ το μυαλό. Θα προχωράς μπροστά με την καρδιά γεμάτη. Επέτρεψε στην ψυχή σου να θυμάται αυτόν τον άνθρωπο κι άφησε την ταυτόχρονα να τον ελευθερώσει από μέσα της. Με αυτή την κίνηση δε θα διαγραφεί τίποτα. Ούτε θα πάρεις πίσω κανένα απ’ τα συναισθήματα που απλόχερα έδωσες. Σου έκανε καλό. Κι αυτούς που μας βοηθάνε να δούμε την πραγματικότητα δεν τους ξεχνάμε ποτέ.

Συντάκτης: Δημήτρης Μπότης
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

πηγή: newside.gr