Πανωλεθρία ΣΥΡΙΖΑ σε Νέα Δημοσκόπηση: Πόσες Μονάδες Ξέφυγε η ΝΔ – Εκτός Βουλής τα Περισσότερα Κόμματα

Πάνω από 9 μονάδες μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Εκτός βουλής ΑΝΕΛ, Λεβέντης και Ποτάμι

Προβάδισμα 9,2 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της εφημερίδα Politik, την ίδια στιγμή, που στην 3η θέση- δυστυχώς- εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τη δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 12 Μαρτίου, τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

– ΝΔ 31,5% (από 31,3% τον Φεβρουάριο)

– ΣΥΡΙΖΑ 22,3% (από 21,1% τον Φεβρουάριο)

-Χρυσή Αυγή 7,4% (από 6,4% τον Φεβρουάριο)

-ΚΙΝΑΛ 6,1% (από 5,2% τον Φεβρουάριο)

-ΚΚΕ 5% (από 5,5% τον Φεβρουάριο)

Εκτός Βουλής μένουν η Ένωση Κεντρώων με 2,4%, η Ελληνική Λύση με 2,4%, οι ΑΝΕΛ με 1,4%, το Ποτάμι 1,3%, η ΛΑΕ 1,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,3%, η Δημιουργία Ξανά 1%.

Στην ερώτηση για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ήτοι η Παράσταση Νίκης, το 66% θεωρεί ότι η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια και το 15% προβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει πρώτη δύναμη.


Σχεδόν 7 στους 10 βλέπουν αρνητικά το άνοιγμα Τσίπρα στην Κεντροαριστερά

Παράλληλα, στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το politik.gr υπάρχουν και άλλα στοιχεία, ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα, όπως η άποψη των ψηφοφόρων για την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει προοδευτικό μέτωπο με δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 69% ότι βλέπουν αρνητικά τον εν λόγω σχεδιασμό του πρωθυπουργού, με το 22% να αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο της σύγκλισης του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρώες δυνάμεις.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός εκ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, οι μετέχοντες στη δημοσκόπηση ανέδειξαν πρώτο τον πρόεδρο της ΝΔ με ποσοστό 37%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει την υποστήριξη του 20% των ερωτηθέντων, με τον «Κανένα» (εκ των δυο) να ανέρχεται- όπως πάντα- στην πρώτη θέση, με ποσοστό 42%.

Κατά τα άλλα ιδιαίτερη αξία έχει το ερώτημα «με ποιο κόμμα θα προτιμούσατε να συνεργαστεί το ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές». Το 49% των ερωτηθέντων απάντησε «Με κανέναν», το 24% «Με τη ΝΔ» και μόλις το 12% «Με τον ΣΥΡΙΖΑ». Στο ίδιο ερώτημα ένα ποσοστό της τάξης του 15% αρνήθηκε να απαντήσει.

Στη δημοσκόπηση της Interview για την εφημερίδα Politik περιλαμβάνεται και ερώτηση για το «ποιον θα προτιμούσατε για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας», θέτοντας τις επιλογές Προκόπης Παυλόπουλος, Κώστας Καραμανλής και Ευάγγελος Βενιζέλος. Το 25% απάντησε ότι προτιμά τον κ. Παυλόπουλο, το 24% τον Κώστα Καραμανλή και το 11% τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και σε αυτή την κατηγορία ο «Κανένας» (εκ των τριών) αναδεικνύεται πρώτος με 29%.

ΠΗΓΗ: thecaller.gr