Πανεύκολη συνταγή για κέικ λεμονιού

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

300γρ. αλεύρι Αλλατίνη (μπλε συσκευασία)
160γρ. ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
280γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 2 λεμόνια
2 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

Για το πότισμα του κέικ:

χυμός από 1/2 λεμόνι
ζάχαρη άχνη ( με το μάτι περίπου)

Εκτέλεση:

Πάρε ένα μεγάλο μπολ και ρίξε μέσα όλα τα υλικά. Δεν έχει σημασία η σειρά αρκεί να τα βάλεις όλα. Το αλεύρι το ηλιέλαιο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ. Ξεκίνα να ανακατεύεις με μια κουτάλα- ναι το μίξερ δεν είναι καν απαραίτητο. Βέβαια, αν θέλεις για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, χρησιμοποίησε μίξερ χειρός.

Όσο ανακατεύεις τον μείγμα, προθέρμανε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα βάλε το στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Ανάλογα το φούρνο μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο- στον δικό μου φούρνο πήρε μόλις 30 λεπτά για να είναι έτοιμο. Για να είσαι σίγουρη κάνε τη δοκιμή με το μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό το κέικ σου είναι έτοιμο!

Βγάλε το κέικ από τον φούρνο και σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το χυμό από μισό λεμόνι μαζί με την άχνη ζάχαρη. Εδώ θα χρειαστεί να βάζεις λίγο, λίγο τη άχνη ζάχαρη μέχρι να έχεις ένα τύπου γλάσο που να μην είναι πολύ ξινό. Αφού βρεις την σωστή αναλογία, περίχυσε το πάνω από κέικ σου όσο είναι ζεστό για να το ρουφήξει. Το κέικ λεμονιού σου είναι πανέτοιμο!

Tip: Αν ο χυμός από το μισό λεμόνι είναι λίγος- μιας και δεν είναι όλα τα λεμόνια ζουμερά- πρόσθεσε και άλλο μισό. Επίσης, πρόσθεσε λίγο ακόμα χυμό από λεμόνι στην περίπτωση που σου ξεφύγει παραπάνω άχνη ζάχαρη.

xrysessyntages