Παμμακεδονικές οργανώσεις: Ο αγώνας συνεχίζεται - Ετοιμάζουν προσφυγή στον ΟΗΕ
Www.true.gr

Παμμακεδονικές οργανώσεις: Ο αγώνας συνεχίζεται – Ετοιμάζουν προσφυγή στον ΟΗΕ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων μετά την υπερψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όπως ξεκαθαρίζει ο πρόεδρός της, Γιώργος Τάτσιος, ο αγώνας συνεχίζεται, ενώ προαναγγέλλει προσφυγές σε ΟΗΕ και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Η κυβέρνηση επισφράγισε μία συμφωνία, η οποία εξυπηρετεί τα νατοϊκά και αμερικανικά συμφέροντα, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι τάσσεται υπέρ της βαρβαρότητας εναντίον των λαών» τονίζει, μιλώντας στο Sputnik, ο ίδιος. Παράλληλα, επαναλαμβάνει την ανάγκη αποτροπής της συμφωνίας, ενώ εκφράζει τη λύπη του για το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας.

«Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ αυτή τη συμφωνία» τονίζει ο κ. Τάτσιος, προαναγγέλλοντας προσφυγές σε διεθνείς οργανισμούς. «Στόχος είναι να καταφέρουμε να την ακυρώσουμε» σημειώνει, μιλώντας στο ίδιο μέσο.


Ωστόσο, δεν παραλείπει να ξεκαθαρίσει ότι αντίστοιχες προσφυγές αναμένεται να κατατεθούν και στα ελληνικά δικαστήρια, όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο. «Έχουν τελεστεί ποινικά δικαιώματα» αναφέρει, ενώ θέτει ζητήματα αντισυνταγματικότητας καθώς, όπως εξηγεί, «η κυβέρνηση έχει σφετεριστεί τη λαϊκή κυριαρχία».

«Ο λαός έλεγε άλλο και η κυβέρνηση έπραξε άλλο» υποστηρίζει χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Sputnik.

iellada

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr