Παγωμένοι οι Δημοσιογράφοι, δεν Πίστευαν στα Μάτια τους. Εικόνες Φρίκης με Παιδιά, Δεν Είχαν δει Ποτέ τους

Σάλος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο από σοκαριστικές εικόνες παιδιών από μετανάστες που αναγκάζονται να κοιμούνται στο πάτωμα σε μεταλλικά «κλουβιά» του ICE.

Πλέον πολλοί λένε πως το μόνο πράγμα που μετράει είναι να πάνε αυτά τα παιδιά πίσω στις οικογένειές τους όσο πιο σύντομα και ανθρώπινα γίνεται.

Οι φωτογραφίες δείχνουν νεαρά παιδιά, χωρισμένα από τους γονείς τους, να αναγκάζονται να κοιμούνται σε στρώματα στο πάτωμα στα κέντρο κράτησης του Brownsville και του Nogales στο Τέξας.

Μία φωτογραφία δείχνει δεκάδες παιδιά να κοιμούνται κάτω από λεπτά κομμάτια αλουμινόχαρτου, σε ένα μεγάλο δωμάτιο, ενώ υπάρχουν παντού μεταλλικοί φράχτες. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο παιχνίδι ή βιβλίο για να περνάνε την ώρα τους.

Σε μία άλλη, δύο νεαρά παιδιά φαίνονται να είναι ξαπλωμένα δίπλα δίπλα, μέσα σε ένα μεταλλικό κλουβί.

Οι εικόνες κοινοποιήθηκαν χιλιάδες φορές στο Twitter από εξοργισμένους πολίτες. Σήμερα όμως τα πράγματα ηρέμησαν πολύ, καθώς οι άνθρωποι κατάλαβαν πως οι εικόνες είναι από το 2014, παρόλο που δείχνουν τις σοκαριστικές συνθήκες που επικρατούν στο ICE (Μετανάστευση και Τελωνειακή επιβολή).

Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν αφού ο Τραμπ είπε πως αλλάζει ο τρόπος που οι οικογένειες θα αντιμετωπίζονται από το ICE. Στο παρελθόν, τα παιδιά και οι γονείς που περνούσαν μαζί τα σύνορα δικάζονταν μαζί σε ειδικό δικαστήριο.

Αλλά ο Τραμπ σκέφτεται να αλλάξει την διαδικασία, που θα επιτρέπει στον ICE να δικάζει τα ενήλικα μέλη των οικογενειών ενώ θα απελευθερώνει τα παιδιά τους – χωρίζοντας τις οικογένειες. Τώρα, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών κάνει λόγο πως αυτό παραβιάζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Αφού έγινε γνωστό πως οι εικόνες είναι από το 2014, πολλοί διέγραψαν τα tweets και τα σχόλιά τους.

Πηγή