Παγκόσμιος Σάλος με το Πλοίο που Βρέθηκε κοντά στην Κορέα. Θησαυρός $113Δισ. σε Χρυσό, Χαμένος Εδώ και 100 Χρόνια!
Www.true.gr

Παγκόσμιος Σάλος με το Πλοίο που Βρέθηκε κοντά στην Κορέα. Θησαυρός $113Δισ. σε Χρυσό, Χαμένος Εδώ και 100 Χρόνια!

Μία ομάδα διάσωσης από την Κορέα ανακάλυψη το ναυάγιο του Ρωσικού πολεμικού πλοίου Dimitrii Donskoi, 113 χρόνια μετά την βύθισή του.

Το πολεμικό πλοίο είχε βυθιστεί έξω από το νησί Ulleungdo το 1905 για να μην πέσει σε Ιαπωνικά χέρια μετά την μάχη της Tsushima κατά την διάρκεια του Ρωσο-Ιαπωνικού πολέμου.

Το Donskoi πιστεύεται πως μετέφερε αποθέματα χρυσού που θα μπορούσαν να ανέρχονται και τα $133 δισεκατομμύρια σε αξία.

Μία Ρωσική καμπάνια έχει ξεκινήσει και απαιτεί την επιστροφή όλης της περιουσίας στην Μόσχα ως «κίνηση καλής θέλησης.»

«Το πλοίο αυτό είναι ένα ανεκτίμητο εύρημα για την Ρωσία, ένα κειμήλιο, ένα σύμβολο του ηρωικού και τραγικού μας παρελθόντος, ένα κομμάτι της ιστορίας της Ρωσίας.»


«Έτσι, όλα όσα βρέθηκαν πάνω στο πλοίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αξίας του ευρήματος.»

Δύτες από την ομάδα Shinil Group έψαχναν για το ναυάγιο για χρόνια και τελικά το εντόπισαν το Σάββατο στα 434 μέτρα βάθος, περίπου 1 μίλι από την ακτή του Ulleungdo.

Τώρα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την ανέγερση του ναυαγίου από τον βυθό σε συνεργασία με εταιρίες από την Κίνα, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.


Πιστεύουν πως πιθανώς να υπάρχουν 200 τόνοι χρυσού στο πλοίο, που θα μπορούσαν να έχουν αξία $133.4 δισεκατομμύρια. 

Εάν οι ελπίδες τους αποδειχτούν αληθινές, έχουν ορκιστεί να δωρίσουν το 10% των ευρημάτων για να βοηθήσουν την ανάπτυξη του Ulleungdo, που είναι ένας μεγάλος πόλος έλξης τουριστών στην Νότια Κορέα.

Άλλο ένα 10% θα πάει στην Ρωσία επειδή ως τον ιδιοκτήτη του ναυαγίου και θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση έργων όπως σιδηροδρομικές γραμμές για την ένωση της Ρωσίας και της Νότιας Κορέας μέσω της Βόρειας Κορέας.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr