Ούτε χαρακτήρας, ούτε εμφάνιση: Οι άντρες ερωτεύονται τη γυναίκα που έχει αυτά τα δύο χαρακτηριστικά!
Www.true.gr

Ούτε χαρακτήρας, ούτε εμφάνιση: Οι άντρες ερωτεύονται τη γυναίκα που έχει αυτά τα δύο χαρακτηριστικά!

Τα 2 χαρακτηριστικά που ερωτεύονται οι άντρες στις γυναίκες. Δεν είναι ο χαρακτήρας ούτε η εμφάνιση

Νέα επιστημονική έρευνα φέρνει τα πάνω – κάτω στο κεφάλαιο «έρωτας» δικαιώνοντας τα αρσενικά και βάζοντας τα θηλυκά σε σκέψεις.

Γιατί εκεί που οι άντρες θεωρούνταν ως τα πλάσματα που δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση, ερευνητές του Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ στην Πολωνία, ήρθαν να ανατρέψουν όσα πιστεύαμε.

Τι έδειξε η έρευνα

Μελέτη που δημοσιεύεται στο Frontiers in Psychology, θέλει τα αρσενικά να έλκονται σαν μαγνήτης από δύο πολύ συγκεκριμένα γυναικεία χαρακτηριστικά τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την εξωτερική εμφάνιση ή τον χαρακτήρα. Κι όμως, γίνεται!Σύμφωνα με τος επιστήμονες, οι άνδρες -πολύ περισσότερο από τις γυναίκες- τείνουν να ερωτεύονται λαμβάνοντας υπόψιν τους τη φωνή και τη μυρωδιά του άλλου. Αν τους αρέσουν, δηλαδή, ο έρωτας μοιάζει… αναπόφευκτος.

Από τη μία, από τη φωνή μπορούν να καταλάβουν πολλά για την προσωπικότητα και τη συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου που έχουν απέναντί τους, ενώ σε ό,τι αφορά στη μυρωδιά, αυτή αποτελεί στοιχείο που βοηθά να αποκτήσουμε μια πρώτη εντύπωση και να καταλάβουμε κατά πόσο ταιριάζουμε με τον άλλο.«Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες έρευνες έχουν εστιάσει στην έλξη που ασκεί η εικόνα, για παράδειγμα του προσώπου ή του σώματος. Ωστόσο, η βιβλιογραφία έχει καταγράψει τον σημαντικό ρόλο των άλλων αισθήσεων, ο οποίος δεν πρέπει να παραγνωρίζεται», αναφέρει η επικεφαλής της εν λόγω μελέτης, Agata Groyecka.

Να και κάτι που δεν είχαμε υπολογίσει.

πηγη: menshouse.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr