Ιερόδουλη δολοφόνησε τις δύο μικρές κόρες της και στη συνέχεια πούλησε τα ρούχα τους στο ίντερνετ

Μία ιερόδουλη που δολοφόνησε τα δύο μικρά παιδιά της που την εμπόδιζαν στη σeξουαλική της ζωή, καταδικάστηκε ως «τέρας» από τη της.

Η συντετριμμένη γιαγιά Sharon δήλωσε ότι ποτέ δεν θα συγχωρήσει την «διαβολική» κόρη της Louise Porton που έπνιξε τα δύο κορίτσια της Lexi Draper, τριών και την Scarlett Vaughan, 16 μηνών.

Η Porton, 23 ετών, από το Warwickshire της Αγγλίας, η οποία σκότωσε τα παιδιά στις αρχές του 2018 μετά από πολλαπλές απόπειρες, καταδικάστηκε σε φυλάκιση σε ελάχιστο χρονικό διάστημα 32 ετών.

Μιλώντας στη Sun, η μητέρα της Sharon είπε: «Κάτι γύρισε στο κεφάλι της. Έγινε τέρας, το υπέροχο κοριτσάκι μου άλλαξε. Δεν είναι το ευτυχισμένο κοριτσάκι που μεγάλωσα. Δεν την θεωρώ πλέον κόρη μου.»

Η Sharon κατηγόρησε επίσης τις κοινωνικές υπηρεσίες που δεν κατάφεραν να λάβουν μέτρα μετά από προειδοποιήσεις από «πολλούς ανθρώπους», και αναρωτιέται γιατί δεν υπάρχει ακόμη έρευνα για τις έλλειψη μέτρων.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν έκαναν περισσότερα, έχουν αίμα στα χέρια τους. Θα μπορούσαν να έχουν κάνει πολλά περισσότερα. Η Louise δεν νοιαζόταν για το θάνατο της Lexi, δεν έδωσε δεκάρα», είπε η Sharon.

Έχει επίσης αναδειχθεί το γεγονός ότι η Porton προσπάθησε να πουλήσει τα ρούχα των κόρων της μήνες μετά το θάνατό τους.

Η Porton δημοσίευσε μια φωτογραφία με αρκετές τσάντες στο Facebook, πουλώντας τα για 20 λίρες.

Η Porton, ένα μοντέλο μερικής απασχόλησης, που πρόσφερε σε άντρες που γνώριζε στο διαδίκτυο   φωτογραφίες της ή  έρωτα για μετρητά, προσπάθησε να σκοτώσει την μικρή Lexi δύο φορές, πριν το καταφέρει τελικά τον Ιανουάριο του 2018.

Μετά τη δεύτερη απόπειρα, κάλεσε ασθενοφόρο για να αναφέρει ότι το παιδί είχε μια κατάλληλη ήταν τελικά καλά, αλλά οι νοσηλευτές που έφτασαν βρήκαν την Lexi χωρίς τις αισθήσεις της.

Η δικαστής, η Justice Yip, απευθυνόμενη στη Porton στο δικαστήριο της είπε: «Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αφαιρέσατε τις ζωές από τις κόρες σας. Γιατί το κάνατε το ξέρετε μόνο εσείς.»

«Οι πράξεις σας έχουν καταστρέψει τόσες πολλές ζωές. Η Lexi και η Scarlett είχαν τόσο πολλά να προσφέρουν στην ευρύτερη οικογένειά τους, αλλά τους τα πήρατε όλα αυτά μακριά.»

Ο πατέρας των κοριτσιών, ο Chris Draper, 25 ετών, που δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσει τη Scarlett, δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος μετά τους θανάτους των παιδιών που «ήταν μια ατυχία» για την Porton.

Η Porton καθόταν στην εξέδρα κατά τη διάρκεια της ακρόασης των ποινών κοιτάζοντας τα πόδια της, έχοντας το κεφάλι της στα χέρια της, δεν αντέδρασε στη δήλωση του Draper.

Οι ιστότοποι που επισκέφθηκε η Porton σε έναν υπολογιστή συμπεριελάμβαναν: «Το παιδί ανάνηψε σχεδόν 2 ώρες μετά το πνιγμό – αλλά πώς;» και «5 παράξενα πράγματα που συμβαίνουν μετά το θάνατό σας».

Και η δικαστής πρόσθεσε: «Η αναζήτηση στο διαδίκτυο ήταν αναμφίβολα με κακό σκοπό. Καθυστερήσατε εσκεμμένα να καλέσετε ασθενοφόρο μέχρι να είστε βέβαια ότι ήταν νεκρή.»

Η δικαστής Justice Yip περιγράφει τις ενέργειές της ως «κακές» και «υπολογισμένες» και της είπε: «Αυτά ήταν άκακα μικρά παιδιά που ήταν σαφώς ευάλωτα και έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να στηριχθούν στη μητέρα τους για να τα προστατεύει και να τα φροντίζει».

Η Saxby είπε: «Το συμπέρασμα είναι ότι η Lexi και η Scarlett πέθαναν επειδή κάποιος σκόπιμα παρενέβη στην αναπνοή τους.

«Μερικές φορές, τα δύο παιδιά την εμπόδιζαν να κάνει αυτό που ήθελε, όταν ήθελε και με ποιον ήθελε».