Η εισβολή στην Ουκρανία από την Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν μαίνεται και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες την δεύτερη μέρα του πολέμου.

Οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν το Κίεβο, με κατοίκους της πρωτεύουσας της Ουκρανίας να την εγκαταλείπουν με κάθε μέσο και τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Όπως σας έχει ενημερώσει εγκαίρως το newsit.gr, το απόγευμα της Παρασκευής, 25.02.2022, δόθηκε εντολή από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας να; εκκενωθεί η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο, με όλο το προσωπικό της να αποχωρεί.

Λίγο αργότερα, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουκρανία, η δημοσιογράφος Ανδριάννα Μαγγανιά, μετέδωσε λεπτό προς λεπτό πώς επιχειρείται η αποχώρηση από το Κίεβο. Σημειώνεται πως η αποστολή της ΕΡΤ -όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία- έφυγε από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει και εγκαταστάθηκε στην ελληνική πρεσβεία.

Έτσι, η αποστολή της δημόσιας τηλεόρασης φυγαδεύεται με το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας και η δημοσιογράφος, μέσα από το αυτοκίνητο διαφυγής μετέφερε το κλίμα, με τις στιγμές να είναι δραματικές!

Η ίδια περιέγραψε πως χωρίστηκαν σε έξι οχήματα, τα οποία είναι γεμάτα προμήθειες καθώς κανείς δεν γνωρίζει πόσες ώρες θα βρίσκονται στα αυτοκίνητα μέχρι να φτάσουν σε έναν προορισμό ασφαλείας. Μάλιστα, αυτός ο προορισμός είναι.. άγνωστος, καθώς οι ελληνικές Αρχές δεν τους έχουνε ενημερώσει για το πού πάνε!

Αναλυτικά η συγκλονιστική περιγραφή της δημοσιογράφου
«Εγκαταλείψαμε πριν από λίγο την ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο. Είμαστε 13 άτομα, βρισκόμαστε σε έξι αυτοκίνητα, σε αυτοκινητοπομπή. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να βγούμε έξω από την πόλη.

Έχουμε διανύσει πάνω από δέκα χιλιόμετρα. Πριν από λίγο είδαμε κόσμο στο δρόμο. Υπάρχει αρκετή κίνηση στην κεντρική οδική αρτηρία που βρισκόμαστε και η οποία οδηγεί εκτός Κιέβου. Αυτό που μας έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση είναι ότι είδαμε πάρα πολύ κόσμο με τις βαλίτσες να βρίσκεται στα πεζοδρόμια και να κάνει ωτοστόπ.

Προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη με κάθε μέσο οι κάτοικοι του Κιέβου. Φυσικά όσοι είχαν αυτοκίνητο μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και έφυγαν, άλλοι πήγαν στα καταφύγια, όμως όσοι δεν είχαν μεταφορικό μέσο, προσπαθούν αυτή τη στιγμή να φύγουν κάνοντας ωτοστόπ», είπε.

Αναφορικά με τις συνεχείς εκρήξεις, ανέφερε: «Ακούγαμε πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις και τις σειρήνες να ηχούν, την ώρα που βρισκόμασταν στην ελληνική πρεσβεία, όμως κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει εκρήξεις, δεν έχουμε δει ενόπλους, ούτε άρματα μάχης».

Η ανταποκρίτρια της δημόσιας τηλεόρασης συνέχισε: «Είχαμε ακούσει ότι υπάρχουν ένοπλες συγκρούσεις σε πολύ κοντινό σημείο, γύρω από την πρεσβεία. Η πρεσβεία βρισκόταν περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από την πλατεία Ανεξαρτησίας. Οι ελληνικές Αρχές δεν μας δίνουν συγκεκριμένες πληροφορίες. Έκριναν για λόγους ασφαλείας ότι πρέπει να μεταφερθούμε επειγόντως έξω από το Κίεβο, χωρίς να μας δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες και χωρίς να ξέρουμε πού πάμε αυτή τη στιγμή. Δε γνωρίζουμε, δεν ανακοινώνεται αυτό επίσημα. Βρισκόμαστε σε μια αυτοκινητοπομπή με έξι οχήματα, έχουμε βάλει διακριτικά με τις ελληνικές σημαίες και προσπαθούμε να μείνει το ένα αυτοκίνητο κοντά στο άλλο. “Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χωριστούμε” μας είπαν χαρακτηριστικά.

Εγώ βρίσκομαι στο ίδιο όχημα με τον κ. Σπύρο Κοντονή, ο οποίος είναι στην ελληνική πρεσβεία ειδικός για θέματα επικοινωνίας και πληροφορικής. Έχουμε χωριστεί με το συνεργείο της ΕΡΤ, με τον Πάρι Κεφάκη και τον Γιώργο Τσάμπρα. Βρίσκονται σε άλλο όχημα, δεν χωρούσαμε να μπούμε όλοι στο ίδιο όχημα γιατί φυσικά έχουμε πάρει και πολλές προμήθειες μαζί μας. Έχουμε πάρει φαγητό, βενζίνη, δεν ξέρουμε πόσες ώρες θα χρειαστούν μέχρι να φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας».

Εισβολή στην Ουκρανία: Δείτε την συγκλονιστική περιγραφή της δημοσιογράφου της ΕΡΤ

Πηγή : newsit.gr