Συγκλονιστικές στιγμές περιγράφουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι για τα όσα έζησαν πριν από λίγο οι Έλληνες που έφυγαν με το κονβόι από τη Μαριούπολη με στόχο να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη Ουκρανία.

Όπως είπε ο πολεμικός ανταποκριτής του Open, Σωτήρης Δανέζης, υπήρξε μια στιγμή που τα πρώτα αυτοκίνητα της φάλαγγας δέχθηκαν πυρά με αποτέλεσμα να κάνουν στροφή 180 μοιρών, ωστόσο τόνισε πως η ελληνική αποστολή έφτασε τελικά στην Ζαπορίζια.

Κάτι που έγινε διά πυρός και σιδήρου…

Τις δραματικές σκηνές περιέγραψε και ο ανταποκριτής του Mega στην Ουκρανία, Γιάννης Χαραμίδης, ο οποίος είπε στον «αέρα» του σταθμού πως το αυτοκίνητο του Mega ήταν ένα από τα οχήματα που δέχθηκε πυρά.

Μας σημάδευαν με τα όπλα»
Ο ανταποκριτής του Open, περιγράφοντας όσα συνέβησαν από τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, 02.03.2022, που ξεκίνησε το κονβόι από την Μαριούπολη, σκιαγράφησε το εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου.

Είπε πως κάποια στιγμή Ρώσοι στρατιώτες τους σημάδευαν με τα όπλα, ενώ -όπως χαρακτηριστικά είπε- «αλλάξαμε πολλές φορές στρατόπεδο» εννοώντας πως κατά την διάρκεια της διαδρομής βρίσκονταν τη μία σε περιοχές που ελέγχουν Ουκρανοί και την άλλη σε περιοχές υπό τον έλεγχο των Ρωσόφωνων αυτονομιστών.

«Κάποιες στιγμές πιστέψαμε ότι κάτι κακό θα γίνει, γιατί τους είδαμε να ακροβολίζονται ξαφνικά σαν να είδαν κάποιο περίεργο κίνδυνο μπροστά τους και να σημαδεύουν προς την μεριά μας», είπε…

Το κονβόι θα διανυκτερεύσει στη Ζαπορίζια, ενώ σύμφωνα με τον δημοσιογράφο θα υπάρξει επικοινωνία με τον Έλληνα πρέσβη και το για να διαπιστωθεί αν όλα τα μέλη της αποστολής έχουν φτάσει στο σημείο με ασφάλεια.

Οι προειδοποιήσεις για χτύπημα στο ελληνικό κονβόι από την Μαριούπολη
Νωρίτερα, όπως σας είχε μεταδώσει το newsit.gr, σήμανε συναγερμός καθώς υπήρξαν προειδοποιήσεις πως μπορεί ο ρωσικός στρατός να χτυπήσει το ελληνικό κονβόι από τη Μαριούπολη, ώστε να κατηγορήσουν τους Ουκρανούς, που μάχονται στην περιοχή!

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Κώστας Ονισένκο, δημοσιογράφος και ανταποκριτής στο Κίεβο, αυτή η πληροφορία μεταδίδεται από ουκρανικά κανάλια telegram, που λαμβάνουν πληροφορίες από υπηρεσίες ασφαλείας. «Στόχος είναι να κατηγορηθεί το Αζόφ και να μειωθεί η μαζικότητα της υποστήριξης της Ουκρανίας» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση

Πηγή : newsit.gr