Οι Ουκρανοί αφήνουν Υπόνοιες ότι το Boeing καταρρίφθηκε από την ιρανική αεράμυνα. Το Ιράν αρνείται να παραδώσει το μαύρο κουτί
Www.true.gr

Οι Ουκρανοί αφήνουν Υπόνοιες ότι το Boeing καταρρίφθηκε από την ιρανική αεράμυνα. Το Ιράν αρνείται να παραδώσει το μαύρο κουτί

Πυκνώνει το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την συντριβή του Boeing 737-800 της Ukrainian International Airlines λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο «Ιμάμης Χομεϊνί» της Τεχεράνης.
Η ουκρανική πρεσβεία στο Ιράν εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δεν έκανε καμία αναφορά στην μηχανική βλάβη ως πιθανή αιτία παρά τα όσα μετέδιδαν νωρίτερα τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης. Την ίδια ώρα, ο ουκρανός πρωθυπουργός της εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι στις πληροφορίες για τεχνική βλάβη.

Άρνηση των Ιρανών και οι φωνές για συγκάλυψη

Από την άλλοι, οι Ιρανοί αρμόδιοι αναφέρουν ότι δεν σκοπεύουν να παραδώσουν το «μαύρο κουτί» του κατεστραμμένου Boeing στην κατασκευάστρια εταιρεία, δίνοντας πάτημα τις υποψίες για συγκάλυψη.

Ειδικοί σε θέματα αεροναυπηγικής και πολιτικής αεροπορίας από τη Γερμανία, σημειώνουν ότι κατά πάσα πιθανότητα το αεροπλάνο καταρρίφθηκε, βασιζόμενοι και στο γεγονός ότι οι ιρανικές αρχές έσπευσαν να προεξοφλήσουν την αιτία της συντριβής σε τεχνικό πρόβλημα, ενώ κανονικά χρειάζονται μήνες για να εκδοθεί βάσιμο πόρισμα για τα αίτια.

«Λάθος της αεράμυνας η κατάρριψη»


Ταυτόχρονα, η ιορδανική εφημερίδα «Al-Hadath» και το γερμανικό δίκτυο RTL αναφέρουν ότι το Boeing 737-800 καταρρίφθηκε κατά λάθος από την ιρανική αεράμυνα.

Προηγουμένως, η ουκρανική αεροπορική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι στο μοιραίο αεροσκάφος είχε γίνει έλεγχος δύο ημέρες πριν το δυστύχημα, επισημαίνοντας ότι ήταν «καινούργιο» αεροπλάνο που είχε παραδοθεί πριν από τρία χρόνια από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Σημειώνεται ότι το ίδιο βράδυ το Ιράν χτύπησε με βαλλιστικούς πυραύλους στόχους των ΗΠΑ στο Ιράκ και οι δυνάμεις του βρίσκονταν σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.


Το αεροσκάφος που είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Τα στοιχεία της πτήσης δείχνουν ότι, μόλις έφτασε στα 7.900 πόδια, κάτι συνέβη και κατέπεσε.

Σύμφωνα με την Ukrainian International Airlines oι νεκροί είναι:

– 82 Ιρανοί
– 63 Καναδοί
– 11 Ουκρανοί – ανάμεσά τους και το 9μελες πλήρωμα
– 10 Σουηδοί
– 4 Αφγανοί
– 3 Γερμανοί και
– 3 Βρετανοί

Πηγή : mixanitouxronou.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr