"Όταν την Βλέπω να Χαμογελάει, Σκέφτομαι Πως μας Έδωσαν 9 Μήνες Ζωής"
Www.true.gr

«Όταν την Βλέπω να Χαμογελάει, Σκέφτομαι Πως μας Έδωσαν 9 Μήνες Ζωής»

Χρειάστηκαν έξι εβδομάδες πριν η μητέρα Ana McEldowney παρατηρήσει την οκτάχρονη κόρη της Μία ότι ήταν «λίγο αδέξια».

Ενώ μερικά παιδιά είναι επιρρεπή στο να χτυπάνε σε τοίχους και τραπέζια ή να ματώνουν τα γόνατά τους, το κοριτσάκι της δεν τα έκανε αυτά.

Η αδελφή της Ana είδε την ίδια έλλειψη συντονισμού όταν η Mia έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι ποδοσφαίρου στις 22 Ιουνίου – αλλά η αδελφή της, η οποία είναι νοσοκόμα, θεώρησε ότι ήταν λοίμωξη αυτιού.

Μόλις 24 ώρες αργότερα, η οικογένεια, από το Mackay της Αυστραλίας, έμεινε συγκλονισμένη μετά την διάγνωση της Mia με έναν ανίατο όγκο στον εγκέφαλο.

«Είδα τα βλέμματα στα πρόσωπα των γιατρών». Αλλά περιμέναμε να λένε κυριολεκτικά οτιδήποτε άλλο από αυτό που είπαν», δήλωσε η 32χρονη μητέρα.

«Και έπειτα … της έδωσαν εννέα μήνες ζωής».

Οι εξετάσεις έδειξαν έναν όγκο στον εγκέφαλο της Mia που είχε θαφτεί τόσο βαθιά ώστε δεν μπορούσε να χειρουργηθεί.

«Ήταν ένας αργά αναπτυσσόμενος DIPG (ένας επιθετικός τύπος παιδικού καρκίνου), μια μάζα που κάθεται στο κέντρο του εγκεφαλικού στελέχους», είπε η Ana.
«Θα μπορούσε να ήταν εκεί από τη γέννησή της και να μεγαλώσει όσο μεγάλωνε ο εγκέφαλός της. Οι γιατροί δεν μπορούν να πουν πώς συνέβη μόνο ότι η χημειοθεραπεία δεν θα βοηθήσει».

Υπήρχε μόνο μία επιλογή – έξι εβδομάδες ακτινοβολίας για να προσπαθήσουμε να συρρικνωθεί ο όγκος.

Είναι 30 ημέρες θεραπείας με άγνωστες παρενέργειες, πολλές ώρες σε ένα αποστειρωμένο νοσοκομειακό δωμάτιο και μια οικογένεια να ανησυχεί για το αγαπημένο τους κορίτσι.

«Η ακτινοβολία ξεκινά αύριο. Ελπίζουν ότι μακροπρόθεσμα θα την κάνει να νιώσει πιο άνετα, αλλά μπορεί να είναι ναυτία ή ακόμα πιο κουρασμένη», είπε.

«Έχω δει μια τέτοια αλλαγή ήδη τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Χρησιμοποιεί μια αναπηρική καρέκλα για να βγει έξω επειδή χάνει ενέργεια γρήγορα.
«Ένα από τα μάτια της συνεχίζει να πέφτει επίσης.

«Ενόψει του ανυπέρβλητου άγχους – και της πιθανότητας να χάσουν τη μεγαλύτερη κόρη τους ανά πάσα στιγμή – η Ana και ο Chris είναι συγκρατημένοι.

«Έκανε βιοψία την Τετάρτη για να μπορέσουμε να βρούμε κάποιες περισσότερες πληροφορίες για τον όγκο, ίσως μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο», είπε η Ana.

«Είναι μαχήτρια αλλά … είναι τόσο δύσκολο».

Η Mia δεν ξέρει πραγματικά την έκταση της ασθένειάς της και συνεχίζει να παίζει αθώα με την αδελφή της Quinn, πέντε ετών, και τα ξαδέρφια τους κάθε φορά που την επισκέπτονται στο νοσοκομείο.

Οι γονείς της έχουν ξεκινήσει μια σελίδα στο Facebook, ενώ βρίσκονται δίπλα στο κρεβάτι της.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τα γραπτά μηνύματα υποστήριξης και τα χρήματα που δωρίζουν εντελώς άγνωστοι», είπε η Ana.

«Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η ακτινοβολία θα επεκτείνει τη ζωή της όσο γίνεται για να βρεθεί μια θεραπεία»

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr