«Όταν θα φύγω, ο ρατσισμός θα σταματήσει». Το σημείωμα 14χρονης λίγο πριν αυτοκτονήσει …

Η καθημερινότητα στο σχολείο ενός δεκατετράχρονου κοριτσιού από τους Αβορίγινες της Αυστραλίας ήταν φριχτή. «Όταν φύγω το μπούλινγκ και ο ρατσισμός θα σταματήσουν, δημοσίευσε στο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυτοκτόνησε.

Μόνο μία φίλη της απάντησε και αργότερα ο πατέρας της τη βρήκε λιπόθυμη στο μπάνιο του σπιτιού τους.

Η Ρόσελ Πράιορ από το Περθ της Αυστραλίας είχε γεννηθεί σε οικογένεια Αβοργινών, ιθαγενών πληθυσμών που κατοικούσαν στην Αυστραλία πριν από την έλευση των Άγγλων. Η καταγωγή της δεν ήταν αρεστή στους λευκούς συμμαθητές της.

Η αδερφή της την περιέγραφε ως ένα κορίτσι πρόσχαρο, ευγενικό και πανέξυπνο. Όμως δήλωσε ότι ανησυχούσε γιατί οι συμμαθητές του 14χρονου κοριτσιού είχαν εναντιωθεί σε εκείνο και της έκαναν μπούλινγκ.

Η ζωή της στο σχολείο ήταν φριχτή. Οι συμμαθητές της την πείραζαν, της μιλούσαν άσχημα και την κορόιδευαν. Κάποιοι μάλιστα την χτυπούσαν. Μια μέρα η Ροσέλ επέστρεψε σπίτι της με μελανιές και γδαρσίματα. Μέχρι που ο πατέρας της ένα απόγευμα άνοιξε την πόρτα του δωματίου της και τη βρήκε αναίσθητη.

Την μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο. Μετά τις απέλπιδες προσπάθειες των γιατρών το κορίτσι κατέληξε. Η Ροσέλ καταγράφηκε σαν το πέμπτο περιστατικό αυτοκτονίας ανάμεσα σε παιδιά με αίμα Αβοριγινών από την αρχή του έτους.

mixanitouxronou