Όταν Σήκωσε τη Φωτογραφία στο Facebook, Νόμιζαν Πως Κάνει Πλάκα. Δυστυχώς είναι η Νέα Μάστιγα

Η Jenni Falconer αποκάλυψε περισσότερα για την ασθένεια Raynaud’s με μία γραφική ανάρτηση στο Instagram.

Η 42χρονη παρουσιάστρια μοιράστηκε μία εικόνα του χεριού της με το ένα της δάχτυλο να φαίνεται ακραία αποχρωματισμένο και άψυχο.

Η ασθένεια Raynaud’s είναι ένα πολύ επίπονο ιατρικό φαινόμενο όπου τα δάχτυλα ενός ατόμου αλλάζουν χρώμα αφού εκτεθούν στο κρύο, λόγω της κακής κυκλοφορίας του αίματος.

Η Jenni είπε:

«Αυτό είναι το χέρι μου… Πάσχει κανείς άλλος από κακή κυκλοφορία του αίματος;»


Πολλοί θαυμαστές της προσφέρθηκαν να την βοηθήσουν.

Η Jenni είχε μιλήσει ξανά για την κατάστασή της, για να αποκαλύψει την πραγματική έκταση της αγωνίας της:

«Υποφέρω από την ασθένεια αυτή στα πόδια και τα χέρια από όταν ήμουν 17 και είναι τόσο επίπονο που με κάνει να δακρύζω. Πρώτη φορά συνέβη στο σχολείο. Είχα μόλις τελειώσει την γυμναστική και είχα επιστρέψει στην τάξη όταν παρατήρησα πως ο δείκτης μου είχε γίνει εντελώς άσπρος και σχεδόν φθορίζων.»

«Όλοι είχαν μείνει έκπληκτοι από το χρώμα.


«Το παθαίνω σε όλα τα δάχτυλά μου και μία επίθεση μπορεί να διαρκέσει μέχρι 30 λεπτά. Όταν η ζωή επιστρέψει στο επηρεασμένο κομμάτι του σώματός μου, είναι σαν να με τσιμπάνε με βελόνες και νιώθω πολύ έντονη την αίσθηση του καψίματος και του πόνου.»

Παραδόξως, δεν είναι απαραίτητο να κάνει κρύο για να το πάθει. Το είχε πάθει και μία μέρα που χαλάρωνε σε παραλία στις Μαλδίβες φορώντας το μπικίνι της.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν όσους πάσχουν από την ασθένεια αυτή να κρατούν ζεστό το σπίτι τους και να φοράνε ζεστά ρούχα τον χειμώνα, ειδικά στα χέρια και τα πόδια τους.

Η τακτική άσκηση βοηθάει την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, όπως και η υγιεινή διατροφή.

Credit: unilad.co.uk