«Όταν Πήγα να Χτενίσω τα Μαλλιά της δεν Πίστευα αυτό που Έβλεπα… Οι Ψείρες την Έτρωγαν Ζωντανή»

Οι κομμωτές έχουν μια αρκετά γλυκιά έπαρση τις περισσότερες φορές. Κάνουν κάτι που τους αρέσει, συνομιλούν με τους πελάτες και κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται όμορφα με τα νέα τους look. Όμως, όπως συμβαίνει με κάθε δουλειά, υπάρχουν τα μειονεκτήματα. Για τους κομμωτές, το μειονέκτημα είναι ένας αφόρητος πελάτης.

Οι κομμωτές πραγματικά τα έχουν δει όλα. Μερικές φορές, ένα απλό σαμπουάν μπορεί να διορθώσει την κατάσταση. Αλλά, άλλες φορές, είναι απλά αηδιαστικό, και ενάντια σε πολλούς κώδικες υγείας.

Διαβάστε αυτές τις δέκα ιστορίες και φανταστείτε πως πρέπει να αισθάνθηκαν οι κομμωτές με αυτές τις ενοχλητικές συναντήσεις. Κομμωτές από όλο τον κόσμο κρατήστε γερά!

Δεν είναι όλα ρόδινα για τους κομμωτές…

1.

«Ως κομμωτής συνήθως μου ακούω το έξης: παρακαλώ καθαρίστε τα αυτιά μου! Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κίτρινο, λευκό και μερικές φορές πράσινο πουρί στην πτυχή πίσω από τα αυτιά τους! Είναι πραγματικά δυσάρεστο και μυρίζει.»

2.

«Μια φορά μια γυναίκα έφερε την κόρη της, 8 ετών, να φτιάξει τα μαλλιά της. Δυστυχώς, είναι σαν η μητέρα της να μην φρόντιζε ποτέ τα μαλλιά της!

Τα μαλλιά της ήταν τόσο βρώμικα και μπερδεμένα που χρειάζονταν τρία ή τέσσερα άτομα για περίπου τρεις ώρες για να τα ξεμπερδέψουν και να τα λούσουν. Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτό το γλυκό κοριτσάκι και πόσο ευγνώμων ήταν για τα όμορφα μαλλιά της.»

3.


«Ο κομμωτής μου μου είπε ότι μια κυρία έφερε το παιδί της κούρεμα και η μαμά του δεν είχε βουρτσίσει ποτέ τα μαλλιά του παιδιού. Έτσι ο κομμωτής έπρεπε να περάσει πάνω από 45 λεπτά προσπαθώντας να τα χτενίσει. Δεν άξιζε αυτό που πέρασε για τα χρήματα ενός κουρέματος».

4.

«Κάποτε έπρεπε να αναλάβω μια κυρία που είχε στα μαλλιά της extensions για 6 μήνες και πολύ κολλά σε αυτά. Φανταστείτε ότι αυτά πρέπει να μένουν στο κεφάλι στα 3 μήνες το μέγιστο.»

5.

«Η μητέρα μου ήταν κομμώτρια στη δεκαετία του 1960 για τον Vidal Sasson. Μερικές πελάτισσες δεν έλουζαν τα μαλλιά τους για εβδομάδες και απλά τα ψέκαζαν με λακ για να κρατηθούν στη θέση τους. Αυτό σήμαινε πολλούς ψύλλους, ψείρες, και κατσαρίδες που έπρεπε να αντιμετωπίσει.»

6.

«Η μαμά μου ήταν κομμώτρια και μου είπε ότι μια φορά ήρθε κάποιος με κουτσουλιές πουλιών σε όλο του το κεφάλι και της ζήτησε να του το καθαρίσει.»

7.


Η αδερφή μου είναι κομμώτρια και μια φορά κόλλησε ψώρα από ένα παιδί. Προφανώς η μαμά του ήξερε ότι το παιδί της είχε ψώρα, αλλά δεν μου είπε τίποτα.»

8.

«Πριν από πολύ καιρό αλλά έπρεπε να λούσω και να κουρέψω έναν έφηβο που είχε να λουστεί για μήνες .

Προσπάθησα να βρέξω τα μαλλιά του και να βάλω σαμπουάν, αλλά τα μαλλιά του δεν βρέχονταν με τίποτα. Όσο νερό και αν έριχνα, εκείνα έμεναν ανέπαφα. Αυτή ήταν η χειρότερη εμπειρία μου.»

9.

«Όταν άρχισα να χτενίζω τα μαλλιά μια κυρίας, παρατήρησα μια ιδιόρρυθμη μυρωδιά από το τριχωτό της κεφαλής της. Κοίταξα λίγο πιο καλύτερα και είδα αυγά από ψείρες. Είχε άπειρες ψείρες.»

10.

«Μια γυναίκα με μακριά μαλλιά ήθελε να τα δωρίσει για καλό σκοπό. Όλα της τα μαλλιά όμως. Τα μαλλιά της ήταν σχεδόν κάτω από στους μηρούς της και ήθελε να τα κόψει πολύ κοντά.

Έκλαιγε καθ’ όλη την διάρκεια της κοπής και συνέχεια την ρωτούσα αν είναι εντάξει. Αλλά η γυναίκα ήταν αποφασισμένη να βοηθήσει τα άτομα με καρκίνο, και του έλεγε να συνεχίσω την δουλεία του.»

Credit: littlethings.com