Όταν ο Ν. Σταυρίδης «όρμησε» στο γήπεδο και φίλησε τραυματισμένο ποδοσφαιριστή- Ποιος ήταν ο παίκτης;
Www.true.gr

Όταν ο Ν. Σταυρίδης «όρμησε» στο γήπεδο και φίλησε τραυματισμένο ποδοσφαιριστή- Ποιος ήταν ο παίκτης;

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1963 στον αγώνα Απόλλωνας-Ολυμπιακός και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Φως». Ο Νίκος Σταυρίδης εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο ντυμένος διαιτητής και ανακοινώθηκε ότι θα γυρίζονταν σκηνές από την ταινία «Διαιτητής»….

Μετά τα γυρίσματα παρακολούθησε τον αγώνα και όταν ο Γιώργος Σιδέρης σκόραρε το νικητήριο γκολ στο 85ο λεπτό, όρμησε στο γήπεδο και φίλησε τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό….

Φαίνεται πως ο ρόλος του διαιτητή δεν πέρασε καμία αίσθηση αντικειμενικότητας στον διάσημο ηθοποιό και θερμό φίλο των ερυθρολεύκων….

Η ταινία περιλαμβάνει στιγμιότυπα από αγώνα της εποχής και αποτελεί ντοκουμέντο με δεδομένο ότι εκείνη την εποχή σπάνια υπήρχε η πολυτέλεια κάλυψης των αγώνων με κινηματογραφικό εξοπλισμό….Το ποδόσφαιρο είναι το πάθος του πρωταγωνιστή της ταινίας, Μενέλαου, τον οποίο υποδύεται ο Νίκος Σταυρίδης. Το κανονικό του επάγγελμα είναι ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών, το οποίο γίνεται το στέκι των ποδοσφαιρόφιλων κάθε Δευτέρα, μετά τις επιδόσεις του πρωταγωνιστή την Κυριακή με τη σφυρίχτρα….

Ο Σταυρίδης είναι αυστηρός διαιτητής και πέφτει θύμα επιθέσεων από τους ενοχλημένους οπαδούς, αλλά και το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, το οποίο θέλει να τον βγάλει από τη σέντρα σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, προκειμένου να κερδίσει μια κυρία το ΠΡΟΠΟ….
Ο ηθοποιός ήταν «βαμμένος» Ολυμπιακός από την παιδική του ηλικία όταν έφτασε από τη Σάμο στον Πειραιά και έκανε διάφορες δουλειές για να επιβιώσει. Όποτε έβρισκε ευκαιρία πήγαινε στο Καραϊσκάκη να δει την αγαπημένη του ομάδα και σε αρκετές ταινίες δεν έχανε την ευκαιρία να εκδηλώσει την αγάπη του για τον σύλλογο….

Πηγή : thecaller.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr